Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

Euromedica

euromedica ygeia

Ζήσης Παρλίτσης, ένας Γρεβενιώτης κτηνοτρόφος με οράματα.

Ποιος είναι ο Γρεβενιώτης που αποτελεί την ισχυρή φωνή των κτηνοτρόφων της υπαίθρου στη νέα διοίκηση του ΟΠΕΚΕΠΕ.

Ο Ζήσης Παρλίτσης του Νικολάου γεννήθηκε στον Αμπελώνα Λάρισας στις 13 Σεπτεμβρίου του 1982, με καταγωγή από πατέρα και μητέρα από την ορεινή Σαμαρίνα Γρεβενών . Παρακολούθησε τις βασικές σπουδές στον Αμπελώνα και στη συνέχεια ως μεγαλύτερος γιός τέταρτης γενιάς κτηνοτρόφων ανέλαβε την κτηνοτροφική μονάδα του πατέρα του σε νεαρή ηλικία.
Ως νέος κτηνοτρόφος και με θέληση για να προσφέρει αρχικά στην οικογένειά του μαζί με τον μικρότερο αδελφό του Χρήστο επέκτεινε την κτηνοτροφική μονάδα μετατρέποντάς την από παραδοσιακή σε σύγχρονη με νέες κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις, αποθηκευτικούς χώρους ΣΙΛΟ, αρμεκτήρια κ.λπ.
Ο Ζήσης Παρλίτσης όμως παράλληλα ως νέος με οράματα και με το βλέμμα για ένα καλύτερο μέλλον για τον κτηνοτροφικό κόσμο ευρύτερα, ασχολήθηκε από τα 23 του χρόνια με τον συνδικαλισμό στον κτηνοτροφικό χώρο τοπικά και πανελλαδικά.
Αρχικά διετέλεσε πρόεδρος του Κτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Αμπελώνα. Στη συνέχεια ανέλαβε πρόεδρος του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Αμπελώνα Λάρισας για δύο συνεχείς θητείες, όπου συνεχίζει και σήμερα. Πρόκειται για έναν από τους μεγαλύτερους κτηνοτροφικούς συλλόγους της χώρας με 180 κτηνοτροφικές οικογένειες και 60.000 αιγοπρόβατα και 2.000 βοοειδή.
Παράλληλα υπήρξε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας Κτηνοτροφικών Συλλόγων Νομού Λάρισας. Είναι ενεργό στέλεχος της Πανελλήνιας Ένωσης Κτηνοτρόφων.
Για δύο θητείες διετέλεσε αντιπρόεδρος του Συλλόγου Σαμαριναίων Αμπελώνα.
Πέρα από την δραστηριότητά του στον κτηνοτροφικό – αγροτικό χώρο ο κ. Ζήσης Παρλίτσης είναι ενεργός πολίτης στην τοπική κοινωνία του Δήμου Τυρνάβου και από νεαρή ηλικία υπήρξε από τους πρωτεργάτες της ίδρυσης του Τοπικού Συμβουλίου Νέων Αμπελώνα με 500 μέλη, από τα μεγαλύτερα σε όλη την Ελλάδα.
Είναι παντρεμένος με την κ. Άννα Αποστόλου και πατέρας τριών παιδιών.

Δείτε ακόμα