Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

Euromedica

euromedica ygeia

«Τα Χρώματα του Μικρόκοσμου» Έκθεση Φωτογραφίας του κ. Θ.Σαββίδη ,Καθ. Βιολογίας στο ΑΠΘ, στο Coffice.

Όταν η επιστημονική κατάρτηση συναντά την καλλιτεχνική ανησυχία, έχουμε εξαιρετικά αποτελέσματα, όπως την έκθεση φωτογραφίας του Καθηγητή Βιολογίας του  Α.Π.Θ., κ. Θωμά Σαββίδη.

Από τις 18 Νοεμβρίου η παραπάνω έκθεση βρίσκεται στη διάθεση του κοινού στον φιλόξενο, προς τις τέχνες, χώρο του Coffice – Books & Coffee, στην Καλαμαριά (Αιγαίου 62).

Όπως δήλωσε ο ίδιος ο καθηγητής η Έκθεση αυτή είναι μέρος της δουλειάς του. Ένα κομμάτι μιας επιστημονικής έρευνας που αφορά την δομή κυττάρων και ιστών. Συγκεκριμένα μελέτησε το μαστιχόδενδρο της Χίου και διαπίστωσε πως οι φωτογραφίες των κυττάρων είχαν πολύ ωραία χρώματα και καλλιτεχνικό ενδιαφέρον. Έτσι προέκυψε η σκέψη της παρουσίασης αυτής της μελέτης ως επιστημονική πληροφορία αλλά και ως τέχνη.  Παρουσιάστηκε σε πολλά μέρη του κόσμου, όπως Σαουδική Αραβία και Κωνσταντινούπολη αλλά και στη Χίο που την αφορούσε ιδιαιτέρως.

Στον χώρο του Coffice , υπάρχει ένα μέρος της  έκθεσης αποτελούμενο από 20 φωτογραφίες. Η πλήρης έκθεση αφορά πάνω από 100 εικόνες.

Βιογραφικό:

Ο Θωμάς Σαββίδης γεννήθηκε στο Κλιματάκι Γρεβενών. Αποφοίτησε από το εξατάξιο Γυμνάσιο Τσοτυλίου Κοζάνης.

Σπούδασε Βιολογία κα Χημεία στο ΑΠΘ και εργάστηκε ερευνητικά σε Πανεπιστήμια του εξωτερικού (Γκρατς, Χαϊδελβέργης, Γκαίττινγκεν, Κέντρο Ερευνών Καρλσρούε), ενώ δίδαξε ως τακτικός Καθηγητής και στο Πανεπιστήμιο της Κωνσταντινούπολης. Σε πρόσφατη έρευνα του Πανεπιστημίου Στάντφορντ των ΗΠΑ, ο κ. Σαββίδης κατατάσσεται στους κορυφαίους επιστήμονες, με βάση τον αντίκτυπο του δημοσιευμένου έργου του. Στο 2% των καλύτερων επιστημόνων παγκοσμίως, στους 100 καλύτερους του ΑΠΘ και στους 2 κορυφαίους του Τμήματος Βιολογίας του ΑΠΘ.

Πολυγραφότατος, δημοσίευσε περισσότερες από 100 πρωτότυπες επιστημονικές εργασίες. Πρόσφατα συγγράμματά του : “Η Διατροφή στον Πόντο”, “Εγκυκλοπαίδεια του Ποντιακού Ελληνισμού”, “Το Μαστιχόδενδρο της Χίου”, “Ομήρου Άμπελος”, ”Ομήρου Βοτανική” , “Ποντιακή Διατροφή” και “Τα Βότανα του Πόντου”

Κείμενο : Αθηνά Χ”Συμεωνίδου

Φώτο- Video: Alexa Michopoulou-Zviagina

Δείτε ακόμα