Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

center

Euromedica

euromedica ygeia

Η τελέτη έναρξης του 2ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Μανάκια

Με ιδιαίτερα χαρά πραγματοποιήθηκε η τελέτη έναρξης του 2ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Μανάκια στο Κέντρο Πολιτισμού του Δήμου Γρεβενών. Οι διοργανωτές παρουσίασαν το όραμα του Φεστιβάλ και πρότειναν πρωτότυπες ιδέες που θα μπορούσαν να εφαρμοστούν στα Γρεβενά ευρύτερα.

Τη βραδιά προλόγισε και παρουσίασε η κ. Αλμπίνα Κούκα.

Χαιρετισμό εκ μέρους του Δήμου Γρεβενών απήυθυνε ο Αντιδήμαρχος κ. Χρήστος Τριγώνης.

Ιδιαίτερη συγκίνηση προκλήθηκε τη στιγμή της απονομής των καθιερωμένων βραβείων τιμής, στα πρόσωπα που επιλέγουν τα μέλη της Κινηματογραφικής Λέσχης Γρεβενών να τιμήσουν κάθε χρόνο. Για φέτος επιλέχθηκαν τρεις συμπολίτες μας που ακούραστοι συνεχώς κρατάνε ενήμερους τους πολίτες, δημιουργώντας μια μεγάλη παρακαταθήκη καταγραφής της σύγχρονης ιστορίας τόσο των Γρεβενών, του Βοΐου αλλά και της Δυτικής Μακεδονίας γενικότερα. Για τη μεγάλη τους συμβολή στην καταγραφή της σύγχρονης ιστορίας βραβεύτηκαν ο αεικίνητος πάτερ Κωνσταντίνος Βασιλειάδης (ToVoion.com/), o εξαίρετος δημοσιογράφος Θωμάς Νασιάδης (ΕΡΤ) και ο ακούραστος ρεπόρτερ Γεώργιος Βλαχόπουλος (Greveniotis.gr). Την βράβευση έκαναν τα μέλη της Κινηματογραφικής Λέσχης Γρεβενών Στέλιος Παπαλαμπρόπουλος, Ευθύμης Παπαθεοδώρου και Ρήγας Σκόδρας. Τονίστηκε ιδιαίτερα πως το έργο που δημιουργούν σήμερα οι βραβευθέντες θα αποτελεί για το μέλλον μια μεγάλη παρακαταθήκη ιστορικών τεκμηρίων ειδησεογραφίας και καταγραφής του παρόντος.

Η βραδιά συνεχίστηκε με την πρώτη προβολή της ταινίας ντοκιμαντέρ “Το Γελαστό Παιδί” μέσα από την οποία καταγραφόταν η πορεία ενός ποιήματος του Ιρλανδού ποιητή Μπράιαν Μπίαν μέχρι να φτάσει να μελοποιηθεί από τον σπουδαίο συνθέτη Μίκη Θεοδωράκη στην Ελλάδα. Ένα ποίημα-τραγούδι που συνόδεψε τους αγώνες των Ιρλανδών και των Ελλήνων σε δυό παράλληλες διηγήσεις.

Το φεστιβάλ Μανάκια αποτελεί το πρώτο και μοναδικό φεστιβάλ κινηματογράφου στη Δυτική Μακεδονία και φιλοδοξεί να αποτέλει λίκνο δημιουργικών οριζόντων, ερεθισμάτων και συναντήσεων. Διεξάγεται κάθε Σεπτέμβριο στα Γρεβενά.

Καλή αντάμωση στα Γρεβενά, καλή αντάμωση στο Βόιο, καλή αντάμωση στη Δυτική Μακεδονία!

Με δημιουργική χαρά,

Οι διοργανωτές

Κινηματογραφική Λέσχη Γρεβενών,

Ελπίδα Σύλλογος Αλληλεγγύης & Εθελοντισμού

S+ αισθeτικό, δημιουργικό γραφείο

Δείτε ακόμα