Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

center

Euromedica

euromedica ygeia

6η ημέρα | Φεστιβάλ Μανάκια, O Εθνογράφος / Rey Milo (Ο βασιλιάς Μίλο)

Συνεχίζουμε στην 6η συνεχόμενη ημέρα του φεστιβάλ Μανάκια με δύο ιδιαίτερα ντοκιμαντέρ. Κέντρο Πολιτισμού του Δήμου Γρεβενών στις 20:00. ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Ο εθνογράφος 86’

Ντοκιμαντέρ του Ulises Rosell με τους John Palmer, Basilia
Pérez “Tojweya”, José Fabián Ruiz “Qa’tu” και κατοίκους του Tartagal.
Η ιστορία του Βρετανού ανθρωπολόγου John Palmer, ο οποίος, για τους σκοπούς της διδακτορικής του διατριβής στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, πήγε να ζήσει με την ινδιάνικη κοινότητα Hoktek T´oi, στην περιοχή του Τσάκο. Αλλά η σχέση του μαζί τους δεν παρέμεινε σε επίπεδο ερευνητή και ερευνητικού αντικειμένου. Έμεινε εκεί, παντρεύτηκε μια κοπέλα από την κοινότητα και έκανε πέντε παιδιά που μιλούν ένω γλωσσικό μείγμα ουίτσι, αγγλικών και ισπανικών.

Rey Milo (Ο βασιλιάς Μίλο) 90′

(Αργεντινή, 2013,) του Φεδερίκο Μπαρέιρο.
Μια παθιασμένη προσωπογραφία του Μίλο Λόκετ, του σημαντικότερου εικαστικού καλλιτέχνη της Αργεντινής. Το ίδιο λατρεμένος όσο κι εξορκισμένος, ο Μίλο ζει σαν αστέρι της ροκ και ζωγραφίζει λες και δεν υπάρχει αύριο. Αλλά, η ζωή του στην ιδιαίτερη πατρίδα του στην εξοχή, βασίζεται στη φιλανθρωπική του δράση. Μια κινηματογραφική προσωπογραφία της τέχνης, των επιχειρήσεων της αφοσίωσης και της αλληλεγγύης..