Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

center

Euromedica

euromedica ygeia

Βαγγέλης Νικόπουλος «Γρεβενά 1895 – 1975 Ογδόντα Χρόνια Φωτογραφίες»

Σε μια κατάμεστη από κόσμο αίθουσα, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου η εντυπωσιακή και ξεχωριστή παρουσίαση του Φωτογραφικού Λευκώματος του Βαγγέλη Νικόπουλου με τίτλο: «Γρεβενά 1895 – 1975 Ογδόντα Χρόνια Φωτογραφίες». Εκδήλωση που πραγματοποιείται στο πλαίσιο του εορτασμού των 100 χρόνων απελευθέρωσης της πόλης των Γρεβενών.

Η παράσταση , η οποία καθήλωσε τους θεατές που την παρακολούθησαν  με μεγάλο ενδιαφέρον,…

εξέθετε μέσα από το φωτογραφικό αρχείο που συνέλεξε ο Βαγγέλης Νικόπουλος τα τελευταία δέκα χρόνια, τα γεγονότα της πόλης την περίοδο από τα Οθωμανικά χρόνια μέχρι  τις πρώτες δημοτικές εκλογές, ένα χρόνο μετά τη μεταπολίτευση. Αναδεικνύοντας τη φυσιογνωμία της πόλης και των κατοίκων, παράλληλα αναδεικνύοντας και σημαντικά ντοκουμέντα από τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο.  

 

 

Για τον πολυσέλιδο τόμο (537 σελίδες) μίλησαν οι: Κωστής Αντωνιάδης,  Ηρακλής Παπαϊωάννου,  Γιάννης  Μέγας,  Άρης Παπατζήκας, Διονύσης  Στεργιούλας και Νίκος Σιώκης.

Ο Δήμαρχος Γρεβενών, Δημοσθένης Κουπτσίδης, αφού συνεχάρη το δημιουργό του έργου επεσήμανε την αξιόλογη προσπάθεια αλλά και τη σημαντικότητα του λευκώματος  για την ιστορία της πόλης των Γρεβενών και ανέφερε πως ο δήμος θα το προσφέρει  στους επισκέπτες.

Ακολούθησαν τα εγκαίνια της έκθεσης, στον πρώτο όροφο,  που περιλαμβάνει 65 από τις φωτογραφίες του λευκώματος. Η έκθεση θα παραμείνει ανοιχτή έως και την Κυριακή 21 Οκτωβρίου.