Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

center

Euromedica

euromedica ygeia

Εκδηλώσεις για το πανηγύρι του Αγίου Αθανασίου στις Αμυγδαλιές

Πραγματοποιήθηκαν και φέτος στις 2 Μαΐου στο ξωκλήσι του Αγίου Αθανασίου οι εκδηλώσεις για το πανηγύρι του χωριού με μεγάλη επιτυχία. Φέτος στο πανηγύρι συμμετείχε αρκετός κόσμος και όλοι έμειναν ικανοποιημένοι από την οργάνωση.

Οι γυναίκες του λαογραφικού- χορευτικού τμήματος του Συλλόγου τραγούδησαν και χόρεψαν παραδοσιακά τραγούδια, ενώ για την ιστορία να αναφέρουμε ότι η σούπα που μοιράστηκε ήταν πεντανόστιμη και στο διαγωνισμό του παραδοσιακού..

αγωνίσματος του άλματος τριπλούν το κύπελλο κέρδισε ο Χρήστος Ε. Λιάκας. Η οργάνωση και φέτος έγινε μαζί με την εκκλησιαστική επιτροπή και η συνεργασία ήταν για άλλη μια φορά άψογη.

 Το απόγευμα της ίδιας μέρας έγινε η αναβίωση του «αποχαιρετισμού των Πασχαλόγιορτων» και του «διπλώματος του χορού» με πάρα πολύ μεγάλη επιτυχία, καθώς περίπου 100 χορευτές και χορεύτριες από τους Συλλόγους των Αμυγδαλιών, των Γρεβενιωτών της Θεσ/νίκης και των Γρεβενιωτών Κοζάνης, μάγεψαν με τις χορευτικές φιγούρες τους, τους πάρα πολλούς παρευρισκόμενους. Ήταν ομολογουμένως μία από τις καλύτερες εκδηλώσεις του είδους της που έγινε ποτέ στο νομό μας. Την εκδήλωση άνοιξε ο Πρόεδρος του Συλλόγου Νικόλαος Δεινόπαπας, κατόπιν έγινε η αναβίωση του «αποχαιρετισμού των Πασχαλόγιορτων» και του «διπλώματος του χορού» από το χορευτικό-λαογραφικό τμήμα των γυναικών του Πολιτιστικού Συλλόγου Αμυγδαλιών και  στη συνέχεια χόρεψαν μαζί και τα πέντε χορευτικά τμήματα των Συλλόγων, παραδοσιακούς γρεβενιώτικους χορούς. Την εκδήλωσή μας τίμησε με την παρουσία του πάρα πολύς κόσμος, ίσως ο περισσότερος από κάθε άλλη φορά, καθώς και ο Αντιπεριφερειάρχης Γρεβενών κ. Δασταμάνης, ο Δήμαρχος Γρεβενών κ. Κουπτσίδης, ο Αντιδήμαρχος κ. Κόραβος, πολλοί Δημοτικοί Σύμβουλοι, υποψήφιοι Περιφερειακοί και Δημοτικοί Σύμβουλοι,  ο Πρόεδρος της Κοινότητας κ. Πατσιαρίκας Αθανάσιος (το πρωί) και ο Βουλευτής Γρεβενών κ. Κοψαχείλης (το απόγευμα). Τους ευχαριστούμε πάρα πολύ όλους. Επίσης θέλουμε να ευχαριστήσουμε και δημόσια το Στέφανο Παπαλιούρα για το κρασί που μας πρόσφερε,  το Σύλλογο Γρεβενιωτών Κοζάνης και το Σύλλογο Γρεβενιωτών Θεσσαλονίκης που συμμετείχαν στην εκδήλωσή μας, όλα τα μέλη των χορευτικών τμημάτων και τους δασκάλους τους Δημήτρη Μπουκάλη, Σάκη Οικονόμου και  Αλκμήνη Δημητριάδη και να τους συγχαρούμε για την άριστη εμφάνισή τους. 

Στην  παρακάτω υπερσύνδεση μπορείτε να δείτε video και πολλές φωτογραφίες: http://e-amigdalies.gr/2014.htm

 

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Γραμματέας                               Ο Πρόεδρος  

             

 Αργύριος Καραλιόλιος                     Νικόλαος Δεινόπαπας