Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

center

Euromedica

euromedica ygeia

«Ρουγκουτσάρια» και κοπή της πρωτοχρονιάτικης βασιλόπιτας στις Αμυγδαλιές

Πραγματοποιήθηκαν την Πρωτοχρονιά με πολύ μεγάλη επιτυχία οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις των ρουγκουτσαριών και της κοπής της πρωτοχρονιάτικης βασιλόπιτας του Πολιτιστικού Συλλόγου Αμυγδαλιών.

Πιο συγκεκριμένα, τα «ρουγκουτσάρια» αφού πρώτα εκκλησιάστηκαν, στη συνέχεια επισκέφτηκαν όλα τα σπίτια του χωριού και μετά το μεσημέρι το έθιμο κορυφώθηκε…

με χορό στην πλατεία. Φέτος, για  δεύτερη φορά, στην εκδήλωση έγινε και η κοπή της βασιλόπιτας του Συλλόγου (η εικοστή στη σειρά από την ίδρυση του Συλλόγου), χόρεψαν τα δύο χορευτικά τμήματα του Συλλόγου μας (το παιδικό και των εφήβων), καθώς και ο κόσμος που παρευρέθηκε,  με το συγκρότημα των Σάκη και Κώστα. Αυτό που θέλουμε να σημειώσουμε φέτος, είναι ότι αποδείχτηκε πολύ σωστή η απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου για τη αλλαγή της μορφής της εκδήλωσης, αφού για δεύτερη φορά και παρά την κακοκαιρία, η εκδήλωση είχε πολύ μεγάλη επιτυχία και η προσέλευση του κόσμου ήταν τόσο μεγάλη που δεν το φανταζόταν κανείς. Ακόμα να σημειώσουμε ότι για μια ακόμη φορά οι νέοι του χωριού ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Συλλόγου και συμμετείχαν με μεγάλη προθυμία  στην αναβίωση του εθίμου και τους ευχαριστούμε όλους πολύ, όπως επίσης ευχαριστούμε πολύ και όλα τα μέλη των χορευτικών μας τμημάτων για τη συμμετοχή τους και τους συγχαίρουμε για την καταπληκτική τους εμφάνιση, μαζί και τη δασκάλα τους Αλκμήνη Δημητριάδη.  Επίσης ευχαριστούμε πολύ και όλους τους χωριανούς που υποδέχτηκαν τα «ρουγκουτσάρια» στα σπίτια τους και στην πλατεία με πολύ αγάπη και «απλοχεριά».

 Τη βασιλόπιτα του Συλλόγου έκοψε ο  Δήμαρχος Γρεβενών κ. Δημοσθένης Κουπτσίδης. Τις εκδηλώσεις μας τίμησαν με την παρουσία τους ο Βουλευτής Γρεβενών κ. Τιμολέων Κοψαχείλης, ο Δήμαρχος Γρεβενών  κ. Δημοσθένης Κουπτσίδης,  ο Περιφερειακός  Σύμβουλος κ. Γιάννης Γιάτσιος και ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου κ. Πατσιαρίκας Αθανάσιος. Κλείνοντας θέλουμε να ευχαριστήσουμε πολύ τους επίσημους προσκεκλημένους και όλους τους κατοίκους που μας τίμησαν με την παρουσία τους και να ευχηθούμε σε όλον τον κόσμο καλή χρονιά και χρόνια πολλά με υγεία.


Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Γραμματέας                                    Ο Πρόεδρος

 

Αργύριος Καραλιόλιος                          Νικόλαος Δεινόπαπας