Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

Euromedica

euromedica ygeia

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η 31η γιορτή κρασιού (video)

Ο Φιλοπροοδευτικός Σύλλογος των Απανταχού Τρικωμιωτών «ο Άγιος Αθανάσιος» πραγματοποίησε και φέτος, την Γιορτή Κρασιού στο Τρίκωμο στις 23&24 Αυγούστου. Η φετινή εκδήλωση ήταν απόλυτα επιτυχημένη αφού, ο κόσμος ανταποκρίθηκε ιδιαίτερα, παρά την γενική κρίση που βιώνουν όλοι, και τα εισιτήρια ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο.

Οι χωριανοί μας και επισκέπτες, γλέντησαν με παραδοσιακές ορχήστρες, την Παρασκευή του Κώστα Ζέρβα και το Σάββατο με τον μεγάλο δεξιοτέχνη του κλαρίνου, Φιλιππίδη Νίκου. Την Παρασκευή στην γιορτή εμφανίστηκε το χορευτικό του Συλλόγου Γρεβενιωτών Κοζάνης, το οποίο χόρεψε τοπικούς χορούς της περιοχής των Γρεβενών και το Σάββατο παράσταση έδωσε το χορευτικό τμήμα του δήμου Γρεβενών. Αξίζει, δε , να σημειωθεί πως στην εκδήλωση το Σάββατο, απονεμήθηκε τιμητική πλακέτα στον συγχωριανό μας, Αντιστράτηγο και Επιθεωρητή Αστυνομίας Β. Ελλάδος, κ. Τσακνάκη Δημήτριο. Ο κ. Τσακνάκης εμφανώς συγκινημένος από την πρωτοβουλία αυτή, ευχαρίστησε από καρδιάς το σύλλογο.

Το Δ.Σ. του συλλόγου θεωρεί πως πρέπει να ευχαριστήσει:
Τους τοπικούς φορείς, τον Δήμο Γρεβενών και την Π.Ε. Γρεβενών που ενίσχυσαν θεσμικά την εκδήλωση. Το Υπουργείο Γεωργικής Ανάπτυξης, το οποίο στάθηκε αρωγός στην προσπάθεια μας για την ενίσχυση της γιορτής μας, που αναδεικνύει ένα τοπικό, βιολογικό προϊόν, το κρασί. Τέλος όλους τους χωριανούς μας, που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Δ.Σ. για εθελοντική εργασία και χάριν όλων αυτών επετεύχθη η άριστη οργάνωση της εκδήλωσης. Στην Γιορτή Κρασιού, παρόντες ήταν όλοι οι αιρετοί, ο κ. Δήμαρχος, ο κ. Αντιπεριφεριάρχης, πλήθος δημοτικών και περιφερειακών συμβούλων καθώς και ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Τρικώμου. Ο Βουλευτής του Νομού, λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων δεν παρέστη στην εκδήλωση, βέβαια μας απέστειλε χαιρετισμό, και τον ευχαριστούμε θερμά.
Δίνουμε ραντεβού, για το επόμενο έτος!
Χρόνια Πολλά – Και του χρόνου!

 

 

 

Ο Σύλλογος Γρεβενιωτών Κοζάνης “Ο ΑΙΜΙΛΙΑΝΟΣ” πραγματοποίησε την Παρασκευή 23 Αυγούστου 2013 χορευτική παράσταση στα πλαίσια της 31ης γιορτής κρασιού στο Τρίκωμο Γρεβενών καλεσμένος του συλλόγου των απανταχού Τρικωμιωτών “Ο ΑΓΙΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ”. Πριν φτάσουμε στον οικισμό επισκεφθήκαμε το τρίτοξο πέτρινο γεφύρι του “Αζiζ Αγά” επί του Βενέτικου ποταμού, χτισμένο το έτος 1727. Χαρακτηριστικό του γεφυριού το ύψος του κεντρικού τόξου ύψους 14,40 μέτρων το μεγαλύτερο της Μακεδονίας, το πλάτος 2,20 το μήκος του καταστρώματος 77 μέτρων το οποίο συνέδεε την Ήπειρο με τη Μακεδονία.

Φτάνοντας στον τόπο της εκδήλωσης εντυπωσιαστήκαμε από τον περιβάλλοντα χώρο, το πέτρινο σχολείο το οποίο χρησιμοποιείται ως χώρος πολλαπλών χρήσεων του συλλόγου, ο καλαίσθητος αύλειος χώρος, η παιδική χαρά, η εκκλησία του Αγίου Γεωργίου, το κατασκευαζόμενο πέτρινο καμπαναριό της μικρής πλατείας, το καφενείο, η ταβέρνα, οι φιλόξενοι κάτοικοι, τα περιποιημένα σπίτια με τις ανθοστόλιστες αυλές, η ψησταριά με τις πολλές σουγλιμάδες, η άριστη υλικοτεχνική υποδομή του συλλόγου.

 

 

 

κείμενο – φωτο : trikomogrebenon.blogspot.gr

Δείτε ακόμα