Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

Euromedica

euromedica ygeia

Η παρουσίαση του βιβλίου της Αβδελλιώτισσας συγγραφέα κυρίας Κατερίνας Τσιάνα-Πανταζίδου, με τίτλο « Το φως της Φλόγας »

Το πρωί της Τετάρτης 17 Αυγούστου 2022, στα πλαίσια των Πολιτιστικών Εκδηλώσεων ΜΑΝΑΚΙΑ 2022,που διοργάνωσε και φέτος ο Σύλλογος Αβδελλιωτών «Η ΒΑΣΙΛΙΤΣΑ», στη κεντρική πλατεία της Αβδέλλας Γρεβενών πραγματοποιήθηκε, με εισηγήτρια την κ. Ρίκη Μπεκίρη, η παρουσίαση του βιβλίου «Το φως της φλόγας» εκδοσεις Μέθεξις, της Αβδελλιώτισσας συγγραφέως κ. Κατερίνας ΤσιάναΠανταζίδου.

Στην εκδήλωση η συγγραφέας, επεσήμανε ότι πρόκειται για μία μυθιστορηματική βιογραφία των πρωτοπόρων φωτογράφων και πρώτων κινηματογραφιστών των Βαλκανίων, των Αβδελλιωτών Αδερφών Μανάκια, που στα τέλη του 19ου αιώνα ορμώμενοι από την Αβδέλλα, όργωσαν τα Βαλκάνια και κατέγραψαν πολιτικά και ιστορικά γεγονότα καθώς και σκηνές της καθημερινής ζωής.

Το μυθιστόρημα, τόνισε, η συγγραφέας εστιάζει στην αγάπη και την νοσταλγία για τον γενέθλιο τόπο και την άσβεστη φλόγα για δημιουργία που φώτιζε το δρόμο των Μανάκια για 60 σχεδόν χρόνια. Ευχαρίστησε το κοινό και τον Σύλλογο για την πρωτοβουλία και η εκδήλωση έκλεισε σε ένα θερμό και συγκινητικό κλίμα.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΤΣΙΑΝΑ

Η κα Κατερίνα Τσιάνα κατάγεται από την Αβδέλλα Γρεβενών. Τελείωσε το Γυμνάσιο Λάρισας και είναι απόφοιτη του Τμήματος Χημείας του Α.Π.Θ. Εργάστηκε στο Γενικό Χημείο του Κράτους και το 1994 έστησε στη Θεσσαλονίκη, όπου ζει, το βιβλιοπωλείο «Μυθιστορία» όπου λειτούργησε μια από τις πρώτες λέσχες Ανάγνωσης της πόλης, της οποίας είναι συντονίστρια.
Έντονο είναι και το κοινωνικό της έργο.

Έχει γράψει επίσης τα βιβλία: Τα τραγούδια του Μεγάλου Χορού της Αβδέλλας 1996.

Από τα χειμαδιά στα Βλαχοχώρια εκδ. Universitystudiopress 2005.

Από τον Τύρναβο στη Λάρισα 2007 εκδ. Πήγασος.

Νταλιάνα εκδ. Universitystudiopress 2010.

Σταυραδέρφια εκδ. Νησίδες 2013.

Ο ΔΡΟΜΟΣ ΤΗΣ ΑΡΕΤΗΣ εκδ. Νησίδες 2014.

Αναθύμηση εκδ. Νησίδες 2018