Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

Euromedica

euromedica ygeia

Εγκαίνια των εκθέσεων «Χρωματο-μεγεθύνσεις» & «Καρέ-καρέ η ανάνηψη της πόλης: Γρεβενά 1945-1965» (VIDEO)

Δήμος Γρεβενών: Εντυπωσιακές επιχρωματισμένες φωτογραφίες από τα παλιά Γρεβενά – Άνοιξε η έκθεση «Χρωματο-μεγεθύνσεις» στη Δημοτική Αίθουσα Τέχνης «Αριστοτέλης Βαρσάμης» (Φωτογραφίες)

Παρουσία του Δημάρχου Γιώργου Δασταμάνη, πραγματοποιήθηκαν το απόγευμα της Πέμπτης 18 Αυγούστου 2022, τα εγκαίνια της εικαστικής έκθεσης «Χρωματο-μεγεθύνσεις», στο πλαίσιο των πολιτιστικών δράσεων και του ομώνυμου λευκώματος “Γρεβενά, Πόλη του Μόχθου 1904-1993, Μαρτυρίες” του κορυφαίου Γρεβενιώτη συγγραφέα, ερευνητή και συλλέκτη Βαγγέλη Νικόπουλου, που εντάσσονται στο «Πολιτιστικό Καλοκαίρι» του Δήμου Γρεβενών.

Η οικία και τα καταστήματα της οικογένειας Θωμά Κατσάνου, η πανοραμική άποψη της πόλης των Γρεβενών από το μακρινό 1915, παντοπωλεία, κουρεία και σιδηρουργεία της εποχής αλλά και η εμβληματική φωτογραφία του επιστάτη Γιώργου Κλημίδη με τη μοτοσυκλέτα, είναι μερικά από τα μοναδικά ιστορικά ντοκουμέντα, που παρουσιάζονται για πρώτη φορά στο ευρύ κοινό.

Η έκθεση «Χρωματο-μεγεθύνσεις» φιλοξενείται στη Δημοτική Αίθουσα Τέχνης «Αριστοτέλης Βαρσάμης», η οποία εδρεύει στο ισόγειο του Δημαρχείου Γρεβενών, λειτουργώντας καθημερινά τις ώρες 10:30 – 13:30 και 18:00 – 21:30 με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Νωρίτερα, είχε προηγηθεί η εκδήλωση για τη δεύτερη ημέρα παρουσίασης του λευκώματος που έλαβε χώρα στην Αίθουσα «Δημητρίου Ρίγγου» του Κέντρου Πολιτισμού του Δήμου Γρεβενών ενώ λίγο μετά τις 9 το βράδυ, έγιναν τα εγκαίνια της τέταρτης κατά σειρά έκθεσης των δράσεων στον Χώρο Πολιτισμού «Νικολάου και Ελένης Καρναβά» με τίτλο «Καρέ-καρέ η ανάνηψη της πόλης: Γρεβενά 1945-1965».

Υπενθυμίζεται ότι η κομβική αυτή πολιτιστική διοργάνωση του Δήμου Γρεβενών που υλοποιείται σε συνεργασία με τον Σύλλογο Φίλων Φιλαρμονικής Γρεβενών “Ο Ορφεύς” και την εταιρεία “Μύλοι Γρεβενών Γιαννακόπουλος”, περιλαμβάνει συνολικά τέσσερις εκθέσεις-στολίδια που ήδη τρέχουν από την Τετάρτη 17 Αυγούστου.

Κλείνοντας, αξίζει να αναφέρουμε το πρόγραμμα των θερινών εκδηλώσεων του Πολιτιστικού μας Καλοκαιριού που θα πραγματοποιηθούν με ελεύθερη πάντα είσοδο στον χώρο του παλιού μύλου Γιαννακόπουλου στην τοποθεσία Επτά Λάκκοι:

  • Σάββατο 20 Αυγούστου στις 20:30. Βωβός κινηματογράφος και μουσική με τους Γεωργία Συλλαίου και Σάκη Παπαδημητρίου.

  • Δευτέρα 22 Αυγούστου στις 20:30. Συναυλία των Poesis Quartet.

  • Τρίτη 23 Αυγούστου στις 21:00. Μουσική σύμπραξη Tali Atzmon – Gilad Atzmon με το παραδοσιακό σχήμα «Λόζιος και Ανακατωσιά». 

  • Τετάρτη 24 Αυγούστου στις 21:00. Μουσική σύμπραξη Tali Atzmon και Gilad Atzmon.

  • Παρασκευή 26 Αυγούστου στις 21:00. Συναυλία με το πολυφωνικό σχήμα του Βαγγέλη Κώτσου.

  • Κυριακή 28 Αυγούστου στις 21:00. Performance με Tenorman, Βαγγέλη Καλαμάρα και Σταύρο Παργινό.

  • Τετάρτη 31 Αυγούστου στις 21:00. Παραδοσιακό γλέντι.

  • Σάββατο 3 και Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου στις 10:00. Στον Κυλινδρόμυλο Γιαννακόπουλου Α.Ε. (1ο χλμ Γρεβενών-Ελάτου). Γιορτή Ψωμιού και γλυκού με τη συνεργασία του Σωματείου Αρτοποιών Νομού Γρεβενών και υπό την αιγίδα της Ομοσπονδίας Αρτοποιών Ελλάδος.

  • Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου στις 19:30. Πάρτυ Νεολαίας με τον DJ Cayetano στον αύλειο χώρο του παλιού μύλου Γιαννακόπουλου στους Επτά Λάκκους.

Γραφείο Τύπου

Δημάρχου Γρεβενών

{YouTube}W8QwgTtuAX4{/YouTube}