Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

center

Euromedica

euromedica ygeia

Εγκαίνια των εκθέσεων “Γρεβενά, Πόλη του Μόχθου 1904-1993, Μαρτυρίες”

Συνεχίζονται οι «πτήσεις» του Πολιτιστικού μας Καλοκαιριού με τα εγκαίνια των σπουδαίων εκθέσεων του συλλέκτη και συγγραφέα Βαγγέλη Νικόπουλου “Γρεβενά, Πόλη του Μόχθου 1904-1993, Μαρτυρίες” στις 17 & 18 Αυγούστου

Με ένα πλούσιο καλλιτεχνικό διήμερο συνεχίζεται το “Πολιτιστικό Καλοκαίρι” του Δήμου Γρεβενών, όπου η τέχνη της φωτογραφίας και των εικαστικών εγκαταστάσεων, θα βρεθούν στο επίκεντρο στις 17 & 18 Αυγούστου 2022, με ελεύθερη είσοδο.

Ειδικότερα, ο κορυφαίος Γρεβενιώτης συγγραφέας και συλλέκτης Βαγγέλης Νικόπουλος, έχοντας ως κύριο άξονα τον μόχθο των ανθρώπων, θα μας παρουσιάσει το τρίτο κατά σειρά φωτογραφικό του λεύκωμα “Γρεβενά, Πόλη του Μόχθου 1904-1993, Μαρτυρίες”, μέσα από σπουδαίες εκθέσεις ιστορίας και μνήμης, αναδεικνύοντας με έναν ιδιαίτερα ζεστό, νοσταλγικό αλλά και συνάμα εντυπωσιακό τρόπο, τις εργασίες, τα επαγγέλματα και κατ’ επέκταση την κοινωνική ζωή της πόλης των Γρεβενών μιας άλλης εποχής.

«Ως συνδιοργανωτής, ο Δήμος Γρεβενών βρίσκεται πάντα δίπλα σε ενέργειες και δράσεις που τιμούν τον τόπο μας και τους ανθρώπους του, στηρίζοντας εμπράκτως καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, οι οποίες “φωτίζουν”, πολύπλευρα και εμφατικά, πτυχές του πολιτισμού και της ιστορίας μας», τονίζει ο Δήμαρχος Γρεβενών Γιώργος Δασταμάνης.

Ακολουθεί, το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων του διημέρου:

  • Τετάρτη 17 Αυγούστου στις 19:30. Παλιός Μύλος Γιαννακόπουλου στην περιοχή Επτά Λάκκοι.

Παρουσίαση του φωτογραφικού λευκώματος «Γρεβενά, πόλη του μόχθου, 1904-1993, Μαρτυρίες» του συγγραφέα Βαγγέλη Νικόπουλου στις αίθουσες του μύλου και της σιταποθήκης του παλιού μύλου, όπου στις 20:30 θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια των εκθέσεων φωτογραφίας και εικαστικών εγκαταστάσεων με τίτλο «Οι Μηχανές του Επιούσιου» & «Οι Πολύτροποι» και θα ακολουθήσει συναυλία με το μουσικό σχήμα Μαίρη Δούτση and the Swingers στις 21:30, στον χώρο του μύλου.

  • Πέμπτη 18 Αυγούστου στις 19:30. Κέντρο Πολιτισμού Δήμου Γρεβενών, Αίθουσα «Δημητρίου Ρίγγου».

Δεύτερη ημέρα παρουσίασης του φωτογραφικού λευκώματος «Γρεβενά, πόλη του μόχθου, 1904-1993, Μαρτυρίες» του συγγραφέα Βαγγέλη Νικόπουλου στην Αίθουσα «Δημητρίου Ρίγγου» του Κέντρου Πολιτισμού Δήμου Γρεβενών στις 19:30.

Θα ακολουθήσουν τα εγκαίνια των εκθέσεων «Χρωματο-μεγεθύνσεις» στη Δημοτική Αίθουσα Τέχνης «Αριστοτέλης Βαρσάμης» που βρίσκεται κάτω από το Δημαρχείο καθώς και τα εγκαίνια της έκθεσης «Καρέ-καρέ η ανάνηψη της πόλης: Γρεβενά 1945-1965» στον Χώρο Πολιτισμού Νικολάου και Ελένης Καρναβά.

Κατόπιν, θα πραγματοποιηθεί συναυλία με το μουσικό σχήμα της Στέλλας Παπαλάμπρου στο τραγούδι και τη συνοδεία του Jim Politi στη κιθάρα σε ένα πρόγραμμα με «Μουσικές του κόσμου» στις 21:00, στον Χώρο Πολιτισμού Νικολάου και Ελένης Καρναβά.

Σημειώνεται ότι οι εκθέσεις, θα λειτουργούν καθημερινά τις ώρες 10:30 – 13:30 και 18:00 – 21:30 με ελεύθερη είσοδο για το κοινό και θα διαρκέσουν μέχρι την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2022.

Γραφείο Τύπου

Δημάρχου Γρεβενών