Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

Euromedica

euromedica ygeia

Στα Γρεβενά, ο καθηγητής Μάνος Στεφανίδης και η συγγραφέας Κατερίνα Μαγγανά τιμώντας τον Αριστοτέλη Βαρσάμη

Στα Γρεβενά θα βρεθούν το ερχόμενο Σάββατο 14 Μαΐου 2022, ο καθηγητής ιστορίας τέχνης Μάνος Στεφανίδης και η συγγραφέας Κατερίνα Μαγγανά τιμώντας τον καλλιτέχνη Αριστοτέλη Βαρσάμη. Η εκδήλωση τιμής στο πρόσωπό του πλαισιώνει τα εγκαίνια της αναδρομικής έκθεσης που αφορά το ζωγραφικό έργο του καλλιτέχνη. Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 17 Ιουλίου 2022.
 
Η εκδήλωση τιμής θα λάβει χώρα στις 11:00 π.μ., στην αίθουσα εκδηλώσεων “Πέτρος Σιούλης” του Διοικητηρίου της Π.Ε. Γρεβενών (τέρμα κ. Ταλιαδούρη) και τα εγκαίνια της έκθεσης στις 12 μ., στο Χώρο Πολιτισμού Νικολάου & Ελένης Καρναβά (Κ. Παλαιολόγου 10) στα Γρεβενά. 
 
Η διοργάνωση αποτελεί πρωτοβουλία του Χώρου Πολιτισμού Νικολάου & Ελένης Καρναβά και δίνει την ευκαιρία στο φιλότεχνο κοινό των Γρεβενών αλλά και ευρύτερα της Ελλάδας όχι μόνο να γνωρίσει το έργο του Αριστοτέλη Βαρσάμη, αλλά να έχει την ευκαιρία να συναντήσει και τον ίδιο τον καλλιτέχνη.
 
Η επιμέλεια της έκθεσης είναι της μουσειολόγου Τατιάνας Μητσιούλη.
 
Διοργάνωση
 
Χώρος Πολιτισμού Νικολάου & Ελένης Καρναβά
 
S+ αισθeτικό Creative Agency
 
“Ελπίδα” Σύλλογος Εθελοντισμού & Αλληλεγγύης Γρεβενών.
 
 
Ο Μάνος Στεφανίδης γεννήθηκε στον Πειραιά. Σπούδασε αρχαιολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Μετεκπαιδεύτηκε στο Kunstmuseum του Dusseldorf και στο Smithsonian Institution της Washington DC. Είναι διδάκτορας του ΑΠΘ. Επί 25 χρόνια ήταν επιμελητής της Εθνικής Πινακοθήκης. Το 2004 εξελέγη λέκτορας του Πανεπιστήμιου Αθηνών και το 2005 μέλος της Εταιρείας Συγγραφέων. Το 2006 εξελέγη επ. καθηγητής στο ΑΠΘ αλλά δεν απεδέχθη τη θέση. Διδάξε Ιστορία της Τέχνης στην Φιλοσοφική Αθηνών, τμήμα θεατρικών Σπουδών.
Το 1990 ήταν ο κομισάριος της Ελλάδας στη Biennale Βενετίας. Από το 1985 είναι μέλος της Α.I.C.Α.. Οργάνωσε και διηύθυνε το παράρτημα της Εθνικής Πινακοθήκης στη Κέρκυρα (1990-1995) και το ιδιωτικό μουσείο Φρυσίρα (2000-2002). Έχει διδάξει σε μεταπτυχιακά σεμινάρια του Καποδιστριακού και Ιονίου Πανεπιστήμιου, του Παντείου και της ΑΣΚΤ καθώς και στη σχολή ξεναγών και τον ΑΚΤΟ. Γράφει χρόνια κριτικές τέχνης και επιφυλλίδες στην “Καθημερινή”, το “Βήμα”, το “Έθνος”, την “Ελευθεροτυπία”, τον “Ελεύθερο Τύπο” και το περιοδικό Αντί.
 
 
Η Κατερίνα Μαγγανά γεννήθηκε στην Αθήνα, είναι ψυχολόγος MSc- αναλυτική ψυχοθεραπεύτρια. Σπούδασε Νομικά και Δημοσιογραφία στην Αθήνα και Γαλλική Γλώσσα στη Γαλλία. Είναι μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών. Είναι εισηγήτρια διαλέξεων και σεμιναρίων σε ιδρύματα, συνέδρια και φορείς. Επιστημονικά της άρθρα έχουν δημοσιευθεί στα Τετράδια Ψυχιατρικής και στο ψυχαναλυτικό περιοδικό Οιδίπους. Έχει συνεργαστεί επί σειρά ετών με τη δημόσια τηλεόραση στην έρευνα και στα κείμενα ντοκιμαντέρ πολιτισμικού περιεχομένου. Το 2013 έλαβε το βραβείο κοινού για το θεατρικό της έργο Έφη.
 
 
 
 
 

Δείτε ακόμα