Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

center

Euromedica

euromedica ygeia

30 χρόνια από την ίδρυση του Πολιτιστικού συλλόγου Γρεβενών “Πίνδος” ( 2ο μέρος)

Από το σύλλογο τα τριάντα αυτά χρόνια πέρασαν πάρα πολλά άτομα όλων των ηλικιών που οι περισσότεροι τον αγάπησαν και αγαπήθηκαν από αυτόν. Όσοι προσπάθησαν να χρησιμοποιήσουν το σύλλογο για την προσωπική τους προβολή δεν τα κατάφεραν.
Πρότυπο μας ήταν τα Λύκεια Ελληνίδων και η Δώρα Στράτου. Ήταν ο οδηγός μας όλα αυτά τα χρόνια. Όλοι δουλεύαμε για το σύνολο. Οι καλύτεροι χορευτές κάθε φορά ηγούνταν του τμήματος με κριτήριο την απόδοσή τους στο χορό τη δεδομένη περίοδο.
Τόσο το μουσικό όσο και το χορευτικό πρόγραμμα ήταν τέτοιο που ικανοποιούσε και τον πιο απαιτητικό θεατή. Και μετά από κάθε εκδήλωση όλοι μαζί μουσικοί και χορευτές σαν μια οικογένεια πηγαίναμε για φαγητό σε ταβέρνα και γινόταν ένα πολύ ωραίο γλέντι.
Πολύ σημαντική βοήθεια σε επίπεδο γνώσεων προσωπικά είχα από αξιόλογους χοροδιδασκάλους όπως ο Γιάννης Δούκας στο Λύκειο Ελληνίδων Θεσσαλονίκης, ο Νίκος Βαβρίτσας και Τακης Δόμβρης στη ΧΑΝΘ.
Η οικογένεια της Πίνδου τους αγκάλιασε όλους μικρούς και μεγάλους παλιούς και νέους. Όλοι έχουν να πουν ένα καλό λόγο. Μα το σημαντικότερο όπου και αν πήγαν όταν τους χρειαστήκαμε προσφέρθηκαν με μεγάλη αγάπη.
Κάποιες μουσικοχορευτικές εκδηλώσεις έγιναν σε συνεργασία με το Δήμο, τη Νομαρχία, την Περιφέρεια στηρίζοντάς τες οικονομικά και είχαν μεγάλη επιτυχία. Ήταν όμως ελάχιστες και χωρίς συνέχεια.
Τέλος εμείς σαν ~Πίνδος~ θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους Γρεβενιώτες που μας εμπιστεύτηκαν και εμπιστεύονται τα παιδιά τους. Αυτό κάτι σημαίνει. Κάτι γίνεται.
Ιδιαίτερα τον Σεβασμιότατο κύριο Δαβίδ που από τότε που ήρθε στα μέρη μας φώτισε με την πλούσια και ποικιλόμορφη δράση του τον τόπο μας και μας έδωσε ελπίδα να ελπίζουμε σε κάτι καλύτερο.
Πάντα τιμά τις εκδηλώσεις μας με την παρουσία του και μας δίνει δύναμη να προχωράμε μπροστά.
Τέλος τους επαγγελματίες της πόλης μας που μας στήριξαν οικονομικά για τη μετεγκατάσταση στο νέο φιλόξενο χώρο μας.
Στην όλη αυτή την προσπάθεια δεν ήμουνα μόνος ως χοροδιδάσκαλος. Πολύ σημαντική προσφορά είχε η Βάσω Δήμζα που για πολλά χρόνια είχε αναλάβει τα παιδικά τμήματα.
Και σήμερα συνεχίζουμε να προσφέρουμε μαζί με τον Αχιλλέα Κόκκινο τις γνώσεις μας στους μικρούς και μεγάλους χορευτές.
Ευθύμης Πρέβεζας
Χοροδιδάσκαλος
————————————————————————
Ακολουθούν ενδεικτικές φωτογραφίες από διάφορες εκδηλώσεις μας σε Ελλάδα και εξωτερικό.