Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

center

Euromedica

euromedica ygeia

Γρεβενιώτικο παραδοσιακό πανηγύρι στην Κοζάνη (Βίντεο)

Tο δεύτερο Γρεβενιώτικο παραδοσιακό πανηγύρι έγινε το Σάββατο 13 Ιουλίου στο χώρο του «Νιάημερου» Κοζάνης  με την ορχήστρα του Αποστόλη Κασιάρα στο κλαρίνο και του Θανάση Παπαργύρη στο τραγούδι. 

Το πανηγύρι διοργάνωσε  ο Σύλλογος Γρεβενιωτών Κοζάνης  «Ο Αιμιλιανός», ενώ στον χώρο της εκδήλωσης  πραγματοποιήθηκε….

γιορτή παραδοσιακής διατροφής με έκθεση προϊόντων της περιοχής των Γρεβενών, έτσι ώστε να δείξουν οι Γρεβενιώτες στο κόσμο της Κοζάνης, ένα δείγμα από τη Γρεβενιώτικη κουζίνα τους. Ακόμη να σημειωθεί πως στο χώρο της εκδήλωσης υπήρχε έκθεση εικόνων με τις ομορφιές του τόπου και προβολή φωτογραφιών για όλους τους οικισμούς των Γρεβενών. 

 

 

 «Με τη συμμετοχή μας, διατηρούμε ζωντανή την παράδοση του τόπου μας, αναδεικνύουμε την πολιτιστική κληρονομιά, προβάλλουμε τα τοπικά παραδοσιακά προϊόντα διατροφής», δήλωσε στον χαιρετισμό του ο πρόεδρος του συλλόγου Γρεβενιωτών Κοζάνης κ. Δημήτρης Μπουκάλης, λέγοντας επίσης πως «στόχος μας είναι να κάνουμε τον σύλλογο έναν πόλο, ένα εργαλείο στα χέρια των συμπατριωτών μας, ώστε να υπάρχει μια αλληλεγγύη μεταξύ μας.

 

 

 Ο κ. Μπουκάλης εμφανώς συγκινημένος  ευχαρίστησε τον κόσμο που στήριξε με την παρουσία του το πανηγύρι, ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τον Δήμο Κοζάνης για την παραχώρηση του χώρου. Στο πανηγύρι παρευρεθήκαν  μεταξύ άλλων ο υφυπουργός Υποδομών και βουλευτής Κοζάνης κ. Μιχάλης Παπαδόπουλος, ο βουλευτής Γρεβενών κ. Τιμολέων Κοψαχείλης, ο δήμαρχος Γρεβενών κ. Δημοσθένης Κουπτσίδης, ενώ από την πλευρά του δήμου Κοζάνης ο αντιδήμαρχος κ. Γιάννης Παπαγεωργίου.

 

 

 

 

 

Ρεπορτάζ: Θανάσης Τέγος http://www.kozan.gr/

 

Δείτε ακόμα