Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

Euromedica

euromedica ygeia

Θεατρική παράσταση (Υπουργείου Πολιτισμού-Εφορεία Αρχαιοτήτων Γρεβενών) στην Ι. Μ. Κοίμησης Θεοτόκου Τορνικίου

Γκίλγκαμες – Η αναζήτηση της αιώνιας ζωής

Ι. Μ. Κοίμησης Θεοτόκου Τορνικίου

Παναγιά Δεσκάτης

21 και 22 Αυγούστου 2021

Στο πλαίσιο του θεσμού “Όλη η Ελλάδα ένας πολιτισμός” που διοργανώνει το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, σας ενημερώνουμε ότι, μετά την αναβολή της παράστασης λόγω των έκτακτων συνθηκών που επικρατούσαν από τις πυρκαγιές σε περιοχές της επικράτειας, οι νέες ημερομηνίες είναι οι 21 & 22 Αυγούστου στις 20:30 στην Ι. Μ. Κοίμησης Θεοτόκου Τορνικίου.

Το Έπος του Γκίλγκαμες αποτελεί το αρχαιότερο λογοτεχνικό   έργο στην ιστορία της ανθρωπότητας. Πρόκειται για μια συλλογή προφορικών θρύλων και ποιημάτων των Σουμερίων για τον ήρωα Γκίλγκαμες που διασώθηκαν σε πήλινες πινακίδες γραμμένες με σφηνοειδή γραφή.

Ο νεαρός βασιλιάς Γκίλγκαμες μαζί με τον φίλο του Ενκιντού αναζητούν την δόξα και κατορθώνουν άθλους υπεράνθρωπους. Όταν όμως ο Ενκιντού πεθαίνει, ο Γκίλγκαμες ξεκινάει ένα ταξίδι στον Κάτω Κόσμο για να βρει το μυστικό της αιώνιας ζωής.

Οι δύο αφηγητές Νάνσυ Σιδέρη και Σπύρος Χατζιαγγελάκης, μαζί με την ζωντανή μουσική του Φώτη Σιώτα και του Δημήτρη Χατζηζήση, ξετυλίγουν την αφήγηση του αρχαίου έργου. Αρχαία ερωτήματα και αγωνίες, ο φόβος για τον θάνατο, η αγάπη για την ζωή, η αναζήτηση της δόξας και της αιώνιας ζωής, έρχονται και συναντούν εμάς, σήμερα, στο 2021 μ.Χ.

Με ιδιαίτερη ευαισθησία, γεμάτο αγάπη για την ζωή, το έπος του 21ου αιώνα π.Χ. αποκαλύπτει πως η ουσία του ανθρώπου παραμένει μέχρι σήμερα η ίδια: υπέροχος και χωμάτινος μαζί.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνοθεσία: Δανάη Σπηλιώτη

Ηθοποιοί: Νάνσυ Σιδέρη, Σπύρος Χατζιαγγελάκης

Μετάφραση: Αύρα Ward

Μουσική σύνθεση/εκτέλεση: Φώτης Σιώτας, Δημήτρης Χατζηζήσης

Σκηνικά/κοστούμια: Αριστοτέλης Καρανάνος, Αλεξάνδρα Σιάφκου

Φωτογραφίες: Σπύρος Χατζιαγγελάκης

Σχεδιασμός αφίσας: Βάσω Μάρκου

Παραγωγή: Θεατρική Ομάδα Roswitha

Για την παράσταση απαιτείται η προκράτηση θέσης μέσω της ιστοσελίδαςhttps://digitalculture.gov.gr/, από την οποία θα λάβετε προσωπικό Δελτίο Εισόδου το οποίο είναι απαραίτητο για την είσοδο στην εκδήλωση. Επισημαίνεται ότι ο μέγιστος αριθμός θεατών δεν θα υπερβαίνει τα 250 άτομα ανά ημέρα εκδήλωσης.

Οι εκδηλώσεις στο πλαίσιο του θεσμού “Όλη η Ελλάδα ένας πολιτισμός” προσφέρονται δωρεάν από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού. Το μόνο αντίτιμο που προβλέπεται είναι αυτό της εισόδου (αντίτιμο εισιτηρίου στην Ι. Μ. Κοίμησης Θεοτόκου Τορνικίου 3 ευρώ/κανονικό και 2 ευρώ/μειωμένο). Οι δικαιούχοι μειωμένου εισιτηρίου και όσοι απαλλάσσονται από την καταβολή εισιτηρίου πρέπει να έχουν μαζί τους τα απαραίτητα δικαιολογητικά (https://www.culture.gov.gr/el/service/SitePages/view.aspx?iID=2695).

Οι θεατές θα πρέπει να τηρούν τις οδηγίες και συστάσεις της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων COVID-19 του Υπουργείου Υγείας για την ασφαλή προσέλευση στους αρχαιολογικούς χώρους και τα μουσεία, σύμφωνα με τις ισχύουσες Κ.Υ.Α.

Για λόγους ασφαλείας και για την αποφυγή καθυστερήσεων και συνωστισμού, συνιστάται η έγκαιρη προσέλευση, 1 – 1,5 ώρα πριν από την έναρξη της εκδήλωσης.

Το κοινό θα έχει τη δυνατότητα να περιηγηθεί στο διώροφο καθολικό της Μονής, που θα είναι ανοικτό από τις 19.00 έως και τι; 21.30.

Μετά την έναρξη της παράστασης η είσοδος δεν θα επιτρέπεται.

Η χρήση μη ιατρικής μάσκας είναι απαραίτητη καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης.

Πληροφορίες: Εφορεία Αρχαιοτήτων Γρεβενών, τηλ. επικ.: 24620 25 403 και emailefagre@culture.gr.

Δείτε ακόμα