Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

center

Euromedica

euromedica ygeia

H νέα ολοκληρωμένη δισκογραφική δουλειά του Χρήστου Παπαδόπουλου «Είναι κάτι στιγμές» (video)

Ο δίσκος «Είναι κάτι στιγμές» είναι η νέα ολοκληρωμένη δισκογραφική δουλειά του Χρήστου Παπαδόπουλου με 13 τραγούδια, στην οποία συμμετέχουν σπουδαίοι Έλληνες ερμηνευτές (Πέγκυ Ζήνα, Θέμης Αδαμαντίδης, Ματθαίος & Κων/νος Τσαχουρίδης, Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης κ.α.) και κυκλοφορεί από την FM Records.

Όπως λέει και ο ίδιος ο δημιουργός: «Θεωρώ ότι στις μέρες μας είναι σημαντικό στη δισκογραφία να καταθέτουν οι δημιουργοί ολοκληρωμένες δουλειές, γιατί έχουμε συνηθίσει σε αυτές των τραγουδιστών. Έτσι σε αυτόν το δίσκο δεν υπάρχει το άγχος για «σουξέ» αλλά η διάθεση για καλά τραγούδια».

Η αρχική ιδέα ήταν του Νίκου Κούρτη, σαν ένα μουσικό ταξίδι από τη Δύση προς την Ανατολή, σε στίχους Βασίλη Γιαννόπουλου.

Έτσι το τραγούδι «Είναι κάτι στιγμές» που ερμηνεύει η Πέγκυ Ζήνα, παραπέμπει σε ήχους μπαλάντας της κάτω Ιταλίας, γι’ αυτό ηχογραφήθηκε και στα Ιταλικά, όπως και στο τραγούδι «Η αγάπη φωτιά» φαίνεται η επιρροή από Αιολικούς ήχους κέλτικης άρπας.

Στην πορεία συνεχίστηκε το ταξίδι προς Ανατολή, αφού μέσα στα αυτιά του Χρήστου υπήρχε ακόμη ο ήχος της λύρας από το «Κόκκινο Ποτάμι». Έτσι, με τους αδελφούς Τσαχουρίδη και τη Μαρία Πεΐδη το ταξίδι έγινε πλήρες.

Κατόπιν προέκυψε η συνεργασία με τον Χάρη Ρώμα στο θέατρο, από όπου βγήκε ένα χαρούμενο τραγούδι , όπως και η μουσική για την ταινία « Karditsa 4 ever» όπου τραγουδάει η Δήμητρα Σταθοπούλου και ενορχηστρώνει με σύγχρονο τρόπο ο DimAngelo.

Ένας νέος ερμηνευτής, ο Πάνος Μπλέτζας, τραγουδάει ένα ντουέτο με τον Θέμη Αδαμαντίδη με τίτλο «Οι φίλοι».

Στο δίσκο αυτό υπάρχουν και λαϊκά τραγούδια, όπως το ζεϊμπέκικο με τη Νάντια Καραγιάννη και τον Ζήση Μπεληγιάννη, σε στίχους Κωνσταντίνου Στρατή.

Όπως και το «Όσοι χωρίσανε και αγαπούν» με την Ιώ Νικολάου, σε στίχους Αθανάσιου Παπαγεωργόπουλου.

Την τελευταία στιγμή προέκυψε η μελοποίηση ενός πολύ όμορφου στίχου της Γιώτας Γερογιώργη, η «Τριανταφυλλιά», με την ερμηνεία του Γιώργου Ν.Ζερβάκη με τη Μαρία Κωσταράκη.

ChristosPapadopoulosΛίγα λόγια για τον Χρήστο Παπαδόπουλο

Ο Χρήστος Παπαδόπουλος ξεκίνησε στα τέλη της δεκαετίας του 1970 στα Γρεβενά παίζοντας rock. Όμως, το 1980, στο Πολυτεχνείο της Πάτρας μια παρέα έψαχνε για μπουζούκι.

Έτσι γνώρισε τα… παιδιά απ’ την Πάτρα.

Οι πρώτοι τέσσερις δίσκοι του συγκροτήματος «Τα Παιδιά απ’ την Πάτρα» πούλησαν μέσα σε τρία χρόνια πάνω από 700.000 αντίτυπα, και τα CD τους εξακολουθούν να έχουν απήχηση, αφού είναι το μακροβιότερο συγκρότημα της Ελλάδας στο λαϊκό τραγούδι. Το γκρουπ συνεργάζεται με μεγάλες φωνές, όπως: Ρίτα Σακελλαρίου, Σταμάτης Κόκοτας, Θέμης Αδαμαντίδης, Δούκισσα κ.ά.

Παράλληλα, ο Χρήστος Παπαδόπουλος ταξιδεύει σε όλη την Ανατολή (Ινδία – Συρία – Ιορδανία – Ιράκ – Αίγυπτο – Τουρκία και αλλού), όπου πειραματίζεται και αυτοσχεδιάζει με μεγάλους ντόπιους μουσικούς.

Από το 1998 αρχίζει να γράφει μουσικές για σίριαλ και ταινίες. Η αρχή έγινε στο σίριαλ του Mega «Κάτι τρέχει με τους δίπλα». Την ίδια χρονιά γράφει μουσική για το σίριαλ «Μαύρος Ωκεανός» που γυρίζεται στην Αφρική. Από το 1998 μέχρι σήμερα έχει τη σύνθεση 15 τηλεοπτικών σειρών (όπως το “Αρχιπέλαγος” “Της Αγάπης Μαχαιριά”, “Εξαφάνιση”, “Για την καρδιά ενός αγγέλου”, “Πρόκληση” κ.ά., 7 ταινιών μεγάλου μήκους και πολλών θεατρικών.

Το 2004 εν όψει των Ολυμπιακών Αγώνων, συνθέτει τη μουσική για το ντοκιμαντέρ Modern Greece, που προβλήθηκε σε 30 χώρες .

ChristosPapadopoulosrockΈχει εμφανιστεί στο Ηρώδειο, σε παράσταση για τη Γενοκτονία του Διστόμου. Επίσης έχει παίξει στο Μέγαρο Μουσικής στο Χόμπαρτ, την πρωτεύουσα της Τασμανίας, και στο Μέγαρο Μουσικής στην Παταγονία της Χιλής, σε αφιέρωμα για τον Ζωρζ Μουστακί. Το 2013 εμφανίστηκε σε ένα από τα μεγαλύτερα παγκόσμια φεστιβάλ στα Σκόπια με τους μεγαλύτερους δεξιοτέχνες των Βαλκανίων. Επίσης τον Απρίλιο του 2015 παρουσίασε την μουσική του στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης και στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών με μεγάλη επιτυχία.

Το 2019-2020 γράφει τη μουσική της σειράς του Μανούσου Μανουσάκη «Το Κόκκινο Ποτάμι”, που αφορά στη Γενοκτονία των Ποντίων και τους τίτλους ερμηνεύει η Ελεωνόρα Ζουγανέλη.

Τα όργανα που θα χρησιμοποιήσει είναι φυσικά, όπως βιολί και τσέλο, αλλά και όργανα με αρχέγονο ήχο, όπως κανονάκι, λύρα και σαντούρι.

Φέτος έγραψε τη μουσική για τη διασκευή του θεατρικού έργου «Ο Κλέαρχος , η Μαρίνα κι ο Κοντός” του Χάρη Ρώμα και κυκλοφόρησε τη νέα του δουλειά «Είναι κάτι στιγμές» από την FM records.

ChristosPapadopoulos2 

Tracklist

 1. 1.Χρήστος Παπαδόπουλος, Πέγκυ Ζήνα – Είναι κάτι Στιγμές

Συνθέτης: Χρήστος Παπαδόπουλος / Στιχουργός: Βασίλης Γιαννόπουλος

 1. 2.Χρήστος Παπαδόπουλος, Μαρία Κωσταράκη, Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης– Η Τριανταφυλλιά

Συνθέτης: Χρήστος Παπαδόπουλος / Στιχουργός: Βασίλης Γιαννόπουλος

 1. 3.Χρήστος Παπαδόπουλος, Ιώ Νικολάου – Όσοι χωρίσανε και αγαπούν

Συνθέτης: Χρήστος Παπαδόπουλος / Στιχουργός: Αθανάσιος Παπαγεωργόπουλος

 1. 4.Χρήστος Παπαδόπουλος, Μαρία Πείδη – Κόκκινο Ποτάμι (στην Ποντιακή διάλεκτο)

Συνθέτης: Χρήστος Παπαδόπουλος / Στιχουργός: Γιώργος Ν. Θεοδωρίδης [Κύλκος]

 1. 5.Χρήστος Παπαδόπουλος, Ματθαίος & Κωνσταντίνος Τσαχουρίδης, Αλέξης Παρχαρίδης – Μη Λησμονείς

Συνθέτης: Χρήστος Παπαδόπουλος / Στιχουργός: Μιχάλης Νικολαΐδης

 1. 6.Χρήστος Παπαδόπουλος, Δήμητρα Σταθοπούλου – Κόκκινο Φεγγάρι

Συνθέτης: Χρήστος Παπαδόπουλος / Στιχουργός: Βασίλης Γιαννόπουλος

 1. 7.Χρήστος Παπαδόπουλος, Θέμης Αδαμαντίδης, Πάνος Μπλέτζας – Οι Φίλοι

Συνθέτης: Χρήστος Παπαδόπουλος / Στιχουργός: Κώστας Ορκόπουλος

 1. 8.Χρήστος Παπαδόπουλος, Ιώ Νικολάου – Έρωτα εσύ

Συνθέτης: Χρήστος Παπαδόπουλος / Στιχουργός: Βασίλης Γιαννόπουλος

 1. 9.Χρήστος Παπαδόπουλος, Χάρης Ρώμας – Ο Κλέαρχος, η Μαρίνα και ο Κοντός

Συνθέτης: Χρήστος Παπαδόπουλος / Στιχουργός: Χάρης Ρώμας

 1. 10.Χρήστος Παπαδόπουλος, Ιώ Νικολάου – Η Αγάπη φωτιά

Συνθέτης: Χρήστος Παπαδόπουλος / Στιχουργός: Βασίλης Γιαννόπουλος

 1. 11.Χρήστος Παπαδόπουλος, Ζήσης Μπεληγιάννης, Νάντια Καραγιάννη – Το τελευταίο μας Φεγγάρι

Συνθέτης: Χρήστος Παπαδόπουλος / Στιχουργός: Κωνσταντίνος Στρατής

 1. 12.Χρήστος Παπαδόπουλος, Dim Angelo, Alex Mihalakis – Kiss Me (Original Mix)

Συνθέτης: Χρήστος Παπαδόπουλος

 1. 13.Χρήστος Παπαδόπουλος, Δήμητρα Σταθοπούλου – KarditsaForever

Συνθέτης: Χρήστος Παπαδόπουλος / Στιχουργός: Βασίλης Γιαννόπουλος

O δίσκος κυκλοφορεί από την FM Records

Τον ακούτε ηλεκτρονικά εδώ: https://orcd.co/einaikatistigmesalbum

Και το Youtube link είναι:https://www.youtube.com/watch?v=ayE7mBp5KH8

Δείτε ακόμα