Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

center

Euromedica

euromedica ygeia

Λόγος, συμμετοχή, γιορταστική ατμόσφαιρα, πλούσια εδέσματα, μουσικό ξεφάντωμα!….

Ρεβεγιόν  Απολογισμού

Μια βραδιά, όπως πάντα, αφτιασίδωτη, χωρίς τυπικότητες και καθωσπρεπισμούς, αυθόρμητη, με προσηνή κεντίδια, χρωματιστά από πινελιές στιλπνές και φωσφορίζουσες, μπήκε στο αρμάρι της μνήμης, αυτών που πέρασαν τοκατώφλι της Βιβλιοθήκης για να βρεθούν στο κεντρικό της σαλόνι, εκεί όπου κυριαρχούν τα βιβλία και η άφθαρτη αποτύπωση γνώσης και καλλιέργειας του νου.

Κάθε χρόνο, δεκατέσσερα χρόνια τώρα, περιμένει την τιμητική της, για να γιορτάσει το κορυφαίο γεγονός του Απολογισμού της Βιβλιοθήκης. Φέτος η αιτιολογημένη αναβλητικότητα τη γέμισε από αδημονία και πρόσθετη προσμονή!…
Στα ξεχωριστά της κεντίδια ξεχώρισαν τα πλούσια εδέσματα που έφεραν οι φίλες της Βιβλιοθήκης. Οι φίλοι της που έφεραν τα κρασιά και οι φίλοι καλλιτέχνες με τα μουσικά τους όργανα, που μας μέθυσαν με το τραγούδι και τη μουσική.
Τα εδέσματα έφεραν οι: Αντώνης Κλεισιάρης, Άννα Ζαγκανίκα, Σοφία Φούφα, Κική Ευαγγελοπούλου, Ζωή Λόλα, Ασλανίδου Νέλη, Μαρία Κοσμά, Ταρλατζή Θεολογία, Κοπάνου Γεωργία και Ζέρβας Παναγιώτης.
Οι οινοχόοι θέλησαν να κρατήσουν τη σεμνή τους ανωνυμία.
Οι μουσικοί που σεργιάνισαν τη νύχτα με μελωδίες γεμάτες νοσταλγία και ερμηνείες θελκτικές, ήταν οι:Παπαδημητρίου Γιώργος, Παπαστεργίου Θύμιος, Βλαχόπουλος Γιώργος, Παππάς Φώτης, Παπαδημητρίου Χρήστος και Αναγνώστου Τάσος. Διανθισμένη ήταν η βραδιά και με τιςερμηνείες από τις γλυκύτατες φωνές: της Καραλιόλιου Χαρούλας, Παπαλάμπρου φροσύνης και Τζελίνη Χρυσούλας.
Ο μουσικός επίλογος έγινε από τον καταξιωμένο, πανελλαδικά, μουσικό δημιουργό Μάκη Σεβίλογλου και τον κιθαρίστα Γιάννη (Τέλη) Αντωνίου. Η βραδιάσε κεντρομόλο περιφορά δεν συγχρωτιζόταν με τον επίλογο, ήθελε να είναι ατελείωτη. Όλα τα καλά όμως κάποτε τελειώνουν….

Την εκδήλωση άνοιξε ο Διευθυντής της Βιβλιοθήκης Ζαγκανίκας Σίμος κάνοντας έναν συνοπτικό απολογισμό του έργου της Βιβλιοθήκης και των πολιτιστικών της παρεμβάσεων στην πόλη των Γρεβενών. « Η Βιβλιοθήκη για το 2019 επιχορηγήθηκε με 13.804,00 ευρώ και διοργάνωσε 50 εκδηλώσεις. Αύξησε τους χρήστες της σε 84 κατά μέσο όρο την ημέρα, ξεφεύγοντας από την παραδοσιακή βιβλιοθήκη με τη μουντή, καταθλιπτική ατμόσφαιρα, διαμορφώνοντας μια Βιβλιοθήκη εαρινή, αφού εαρινή και γόνιμη είναι η γνώση που εμπεριέχουν τα βιβλία….
Προσκεκλημένοι της βραδιάς ήταν: Ο πολυγραφότατος συγγραφέας, Μιχάλης Πιτένης, ο δημοσιογράφος, λαογράφος ερευνητής και ζωγράφος, Αργύρης Παφίλης, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Γρεβενών, Γρηγόριος Φαρμάκης, ο ιστοριοδίφης ερευνητής, μέσα από τη φωτογραφία των Γρεβενών, Ευάγγελος Νικόπουλος, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Γρεβενών, Παπαϊωάννου Χρήστος, ο εκδότης των Χρονικών Δυτ. Μακεδονίας, Αντώνης Παπαβασιλείου, ο πρόεδρος του ΜΟΓ, Γιάννης (Νούλης) Σιούλης , ο δημοσιογράφος του Ιστότοπου «Greveniotisgr», Βλαχόπουλος Γεώργιος, ο διοργανωτής του Ιρλανδικού Φεστιβάλ , Παπαλαμπρόπουλος Στέλιος.
Μέχρι τις 12 τα μεσάνυχτα , η μαγική βραδιά μας κράτησε κάτω από το γλυκόηχο μουσικό της πέπλο και την ευχαρίστηση που αφήνει εντυπώσεις, αποτυπωμένες με ιδιαίτερη στιλπνότητα και φώσφορο,που θα είναι πάντα ζωντανές στην επίκλησή τους στα χρόνια που θα γίνουν, μετά από χρόνια, αλλοτινά!…
Ενίοτε, όταν θα επισκεπτόμαστε, από το μικρό βάθρο των στοιβαγμένων όμορφων στιγμών, το παρελθόν, κάτω από τη σκιά των αναμνήσεων, θα σταματάμε στην όμορφη τούτη στιγμή, που τα φύλλα της θα παραμένουν καταπράσινα, χωρίς αλλοιώσεις από το πέρασμα των χρόνων.

Ζαγκανίκας Σίμος.

https://www.youtube.com/embed/n0C0W9agRsg