Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

center

Euromedica

euromedica ygeia

ΑΠΟΚΡΙΕΣ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΜΕ ΤΟ ΤΡΕΛΛΟ ΤΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ

Κάναμε έναρξη της Αποκριάς με τους μαθητές της Β΄ τάξης, τους μαθητές του τμήματος ΖΕΠ (Ζώνη Εκπαιδευτικής Προτεραιότητας) του 7ου δημοτικού σχολείου και τις δασκάλες που τους συνόδεψαν, Δήμητρα Πατσάβρα και Ιφιγένεια Καραγκούνη.
Η βιβλιοθήκη γέμισε για ακόμα μία φορά με τα χαρούμενα και χαμογελαστά πρόσωπα και την υπέροχη διάθεση των μικρών μας φίλων που μας τη μετέδωσαν αμέσως. Σκοπός της επίσκεψης τους ήταν να παρακολουθήσουν ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα σχετικό με την Αποκριά.
Αφού λοιπόν μιλήσαμε στα παιδιά για την Αποκριά και τα έθιμά της, στη συνέχεια αφηγηθήκαμε τον “Αρλεκίνο” της Ζωρζ Σαρή, μια όμορφη ιστορία γεμάτη αγάπη, αισιοδοξία, ελπίδα και χρώμα. Τα παιδιά συγκινήθηκαν με όσα άκουσαν και εξέφρασαν την άποψή τους σχετικά με τη στάση των ηρώων και τα μηνύματα που τους άφησε. Στη συνέχεια μια έκπληξη τους περίμενε. Θα έφτιαχναν έναν Αρλεκίνο με απλά υλικά που τους μοιράστηκαν. Χρωμάτισαν ένα πανί με ζωηρά χρώματα με το οποίο έντυσαν τον ήρωα. Έδωσαν μορφή στο προσωπάκι του και του έβαλαν μαλλιά και μάσκα. Τον στόλισαν με ένα όμορφο καπέλο και το αποτέλεσμα ήταν καταπληκτικό. Η χαρά τους ήταν απερίγραπτη μόλις το κράτησαν στα χεράκια τους και άρχισαν να παίζουν με το δημιούργημά τους , ζωντανεύοντας ξανά την ιστορία και δημιουργώντας ευφάνταστους διαλόγους.
Περάσαμε ένα όμορφο, γιορτινό δίωρο χαράς ,δημιουργίας, συζήτησης, συνεργασίας που θα μας μείνει αξέχαστο.
Ευχαριστούμε ολόψυχα την Αλεξάνδρα Παπανίκου, τη Βασιλική Ευταξία και τη Θάλεια Φαρμάκη για την πολύτιμη βοήθειά τους προκειμένου να ολοκληρωθεί με επιτυχία η δράση.

Συντονισμός δράσης Θεολογία Ταρλατζή