Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

Euromedica

euromedica ygeia

Η “Πίνδος” παρουσίασε το θεατρικό …“Η φαγούρα των Χριστουγέννων”

Στο πλαίσιο υλοποίησης των Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων του Πολιτιστικού Συλλόγου Γρεβενών Πίνδος το περασμένο Σάββατο 21.12.2019 στις 19.00 στην αίθουσα του Πολιτιστικού Συλλόγου Γρεβενών “Πίνδος”, Βενιζέλου 6 στα Γρεβενά, η θεατρική ομάδα (παιδιών και ενηλίκων) παρουσίασε το θεατρικό έργο “Η φαγούρα των Χριστουγέννων” σε σενάριο και σκηνοθεσία των Αλεξάνδρας Νικολάρου και Κικής Γούση.

Στη μικρή σκηνή του συλλόγου μας μέσα από το θεατρικό παρουσιάστηκε μια Γρεβενιώτικη οικογένεια ή οποία περιμένει τα Χριστούγεννα και κάνει τις ανάλογες προετοιμασίες (καθαριότητα, στρώσιμο και στόλισμα του σπιτιού, παρασκευή εδεσμάτων όπως κουλούρες, γιαπράκια, λουκάνικα, βασιλόπιτα κλπ). Μια “ξινή” νύφη ή παρεξηγημένα ξινή τελικά… αναστατώνει τους μόνιμους κατοίκους του σπιτιού και τη γαλήνη των πεθερικών της με τις άγνωστες συνήθειες της, μπερδέματα,λίγα μούτρα και μαλώματα, με χρήση της ντοπιολιαλιάς των Γρεβενών, χάρισαν ευχάριστες στιγμές γέλιου στους παρευρισκόμενους.
Μέσα από την πλοκή του έργου οι σεναριογράφοι και οι ερμηνευτές του συλλόγου προσπάθησαν και συνέδεσαν με επιτυχία το παρόν με το παρελθόν και ταξίδεψαν το κοινό με τη βοήθεια των μικρών παιδιών σε ήθη και έθιμα των Χριστουγέννων στα Γρεβενά. Μέσα από χιουμοριστικούς διαλόγους με μια δόση υπερβολής οι ερμηνευτές κατόρθωσαν να αναδείξουν κοινωνικά προβλήματα της εποχής (όπως η κρίση, η μετανάστευση, το χάσμα των γενεών κλπ) αλλά και να αγγίξουν ευαίσθητες πτυχές του καθενός μας όπως οι οικογενειακές σχέσεις, η αλληλεγγύη και η φιλία και το φιλότιμο. Όσοι παρευρέθηκαν σίγουρα κάποιες στιγμές θα είδαν μέσα από την μικρή μας ιστορία και δικές τους στιγμές στην οικογένεια τους και το φιλικό τους περιβάλλον.
Έπαιξαν οι ερασιτέχνες ηθοποιοί: Γιώργος Σλιάρας, Ελπινίκη Γκαμπράνη, Άννα Ζαγκαήκα, Αλεξάνδρα Νικολάρου-Πρέβεζα, Ελένη Δημοπούλου και Κατερίνα Τσένη
Συντονισμός: Κική Γούση
Ακούστηκαν παραδοσιακά κάλαντα από αντιπροσωπεία μικρών χορευτών ενώ παράλληλα είχε στηθεί ένας εκπληκτικός μπουφές με εδέσματα της εποχής τα οποία προσφέρθηκαν στους παρευρισκόμενους.
Ολόκληρη την εκδήλωσή μπορείτε να την παρακολουθήσετε στο παρακάτω link: https://www.youtube.com/embed/_-ESJn1mpfI
Ευχαριστούμε ιδιαίτερα την κ. Βασιλική Ευταξία για τις καίριες παρεμβάσεις της, όλους όσους συνέβαλλαν στο να γίνει ο μπουφές μας λαχταριστός και να διαμορφωθεί το σκηνικό μας και κυρίως όλους εσάς που παραβρεθήκατε.
Στόχος μας ως σύλλογος είναι να διασώσουμε και να διαδόσουμε τη Γρεβενιώτικη παράδοση στα παιδιά μας έτσι ώστε τα Γρεβενά, τα ήθη και τα έθιμα μας να αποτελέσουν γι’ αυτούς προορισμό στο μέλλον και σημείο αναφοράς του τόπου μας αλλά και κάθε μας εκδήλωση να αποτελεί μια ακόμη μοναδική εμπειρία.
Στον όμορφο απόηχο της Φαγούρας των Χριστουγέννων, όλοι εμείς από την οικογένεια της ΠΙΝΔΟΥ ευχόμαστε να είσαστε και να είμαστε όλοι καλά, Χρόνια Πολλά, με δύναμη να παράγουμε πολιτισμό καθημερινά!
Καλές γιορτές με οικογενειακή γαλήνη.
Στην Πίνδο συνεχίζουμε με την επόμενή μας δράση το ερχόμενο Σάββατο 28/12/2019 στις 20.30 με τον ετήσιο χορό και σας προσκαλούμε να ανταλλάξουμε ευχές και να διασκεδάσουμε στο Ξενοδοχείο Μηλιώνης με την ορχήστρα του Βαγγέλη Πέγιου.
Σας περιμένουμε.

Για τον Εκπολιτιστικό Σύλλογο Γρεβενών

https://www.youtube.com/embed/_-ESJn1mpfI

Δείτε ακόμα