Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

center

Euromedica

euromedica ygeia

ΠΑΙΖΟΥΜΕ ΚΟΥΚΛΟΘΕΑΤΡΟ

Το τέλος του καλοκαιριού έφτασε και μαζί του διοργανώθηκε και η τελευταία δράση της βιβλιοθήκης με θέμα «Παίζουμε Κουκλοθέατρο» και εμψυχώτρια την εικαστικό, Βασιλική Ευταξία. Αφού καλώς ορίσαμε τους νεαρούς μας επισκέπτες, αμέσως ξεκινήσαμε μικροί και μεγάλοι να κατασκευάζουμε μία χειροποίητη κούκλα από απλά υλικά που ξετρέλανε όλους μας!
Την πρώτη μέρα, ακολουθώντας τις οδηγίες της εμψυχώτριάς μας φτιάξαμε το κεφάλι της κούκλας με πυλό και στη συνέχεια το σώμα με ένα λεπτό σύρμα και έτσι σιγά σιγά άρχισε να δημιουργείται η φυσιογνωμία μιας κούκλας. Αυτή η ενασχόληση των παιδιών με κάτι τόσο δημιουργικό τους κέντρισε ιδιαίτερα το ενδιαφέρον και για αυτό τον λόγο προσπαθούσαν να ολοκληρώσουν την κατασκευή τους σωστά.
Οι φιλομαθείς μας φίλοι διασκέδασαν πολύ με μία τέτοια χειροτεχνία φτιάχνοντας ο καθένας όπως ήθελε το σώμα της κούκλας του. Η δημιουργία και η τέχνη ξεχείλισε στον χώρο της βιβλιοθήκης που όμως δεν τελείωσε εκεί…
Τη δεύτερη μέρα, ήρθε η στιγμή να ολοκληρωθεί η κούκλα του κάθε παιδιού με ρούχα, μαλλιά και παπούτσια. Το κάθε παιδί διάλεξε τα χρώματα που επιθυμεί να ντύσει την κούκλα του και αμέσως ξεκίνησε η τελειοποίηση της εξαιρετικής χειροποίητης δημιουργίας. Η φαντασία των παιδιών χτύπησε κόκκινο και το αποτέλεσμα ήταν ξεχωριστό για το καθένα.
Το κάθε παιδί ήθελε να ξεχωρίσει και το πέτυχαν! Το εργαστήριο αυτό ολοκληρώθηκε παίζοντας κουκλοθέατρο. Οι κούκλες που δημιούργησαν τους έδωσαν την έμπνευση να σκεφτούν ιστορίες μυστηρίου, φιλίας και περιπέτειας πήραν μέρος στη σκηνή του κουκλοθέατρου που κέρδισε τις καρδιές μας. Το αποτέλεσμα ήταν εκπληκτικό και οι μικροί μας φίλοι ευχαριστήθηκαν, διασκέδασανκαι προπάντων έμαθαν να καλλιεργούν τη φαντασία τους και την καλλιτεχνική τους φύση.
Ευχαριστούμε θερμά την εικαστικό, Βασιλική Ευταξία για την πολύτιμη προσφορά της στην δράση της βιβλιοθήκης καθώς και για την απλόχερη προσφορά των υλικών που ήταν απαραίτητα.