Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

center

Euromedica

euromedica ygeia

ΟΙ ΜΥΘΟΙ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΖΩΓΡΑΦΙΕΣ ΤΟΥΣ

Με αυτό το υπέροχο θέμα υλοποιήθηκε ένα ακόμη εργαστήριο στην ΔΗ.ΚΕ.ΒΙ. έχοντας ως εμψυχωτή τον αρχαιολόγο, Σωτήρη Ραπτόπουλο ο οποίος με μεράκι και ενδιαφέρον συντόνισε την δράση.
Αρχικά, ο εμψυχωτής πρόβαλε εικόνες αρχαίων αγγείων στους μικρούς θεατές και εξήγησε την κάθε λεπτομέρεια πάνω σε αυτά. Τα παιδιά άκουγαν με πολλή προσοχή την ιστορία που κρύβει το κάθε αγγείο, την γεωμετρία του, τις μελανόμορφες παραστάσεις του.
Ταξίδεψαν στα αρχαία χρόνια και στην μυθολογία που κρύβει η κάθε παράσταση επάνω στα αγγεία. Ο εμψυχωτής παρουσίασε επίσης, εικόνες από την ελληνική μυθολογία εξιστορώντας τον κάθε μύθο και οι μικροί μας επισκέπτες ενθουσιάστηκαν με αυτό και άκουγαν με προσοχή συμπληρώνοντας με τις γνώσεις τους και τις σκέψεις τους.
Στην συνέχεια, με βάση τα όσα είδαν, άκουσαν και κατανόησαν τα παιδιά κλήθηκαν να ζωγραφίσουν τους αρχαίους μύθους, όπως αυτοί τους είχαν στο νου τους. Το κάθε παιδί ξεχώρισε με την ζωγραφιά του και την φαντασία του. Το ενδιαφέρον ήταν μεγάλο για μία τέτοια δράση με το θέμα αυτό καθώς τα παιδιά με ένα ταξίδι πίσω στον χρόνο μπήκαν στην διαδικασία να σκεφτούν και να αποτυπώσουν αναλόγως στο χαρτί την φαντασία τους.
Στο τέλος του εργαστηρίου, εκθέσαμε τις ευφάνταστες δημιουργίες των παιδιών οι οποίες στόλισαν τον χώρο της βιβλιοθήκης μας. Χρώματα, καλοσχηματισμένα σχέδια, μοτίβα και αναπαραστάσεις έκαναν τις ζωγραφιές των παιδιών εκπληκτικές και η φαντασίας τους ήταν αυτή που μας εξέπληξε!
Μία ακόμη συναρπαστική δράση ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία. Ευχαριστούμε την Εφορεία Αρχαιοτήτων Γρεβενών για την δημιουργική συνεργασία και ιδιαίτερα τον αρχαιολόγο, Σωτήρη Ραπτόπουλο για την πολύτιμη προσφορά του στην δράση αυτή και για την ομαλή διεκπεραίωση της.