Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

Euromedica

euromedica ygeia

Η ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΓΡΕΒΕΝΩΝ ΣΤΗ ΜΑΝΙΤΑΡΟΓΙΟΡΤΗ 2019

Για μία ακόμα χρονιά η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Γρεβενών συμμετείχε με τη δράση “ Δημιουργώ με υλικά της φύσης” στη μεγάλη γιορτή μανιταριού που διοργανώνεται από το Σύλλογο Μανιταρόφιλων Γρεβενών στην πόλη μας.
Από νωρίς το απόγευμα της Πέμπτης, ημέρα έναρξης της γιορτής, οι μικροί μας φίλοι με τους γονείς τους έφτασαν με πολλή χαρά στον παιδότοπο, που είχε στηθεί στο Πάρκο των Μανιταριών.
Τους καλωσορίσαμε, τους εξηγήσαμε τους στόχους της δράσης και αρχίσαμε τη βόλτα μας στο πάρκο των μανιταριών. Με πολλή προσοχή παρατηρούσαμε το καθετί στο έδαφος, στα δέντρα, στους θάμνους. Τα παιδιά άρχισαν να συλλέγουν ό,τι τους άρεσε και τους έκανε εντύπωση. ’Ετσι, συγκέντρωσαν πετραδάκια, ξύλα, χόρτα, αποξηραμένους φλοιούς δέντρων, ακόμα και κελύφη σαλιγκαριών!
Στη συνέχεια τους μοιράστηκαν λευκά χαρτονάκια και κόλλες. Οι μικροί καλλιτέχνες με πολλή όρεξη άρχισαν να τοποθετούν τα υλικά πάνω στο χαρτί. Με ευκολία, δεξιότητα και φαντασία έφτιαξαν απίστευτα όμορφους και μοναδικούς πίνακες που στόλισαν τον παιδότοπο.
Μικροί μεγάλοι απολαύσαμε πραγματικά αυτό το δημιουργικό απόγευμα και κατανοήσαμε πως η ομορφιά της φύσης βρίσκεται στα φυσικά υλικά με τα οποία μπορείς να κατασκευάσεις πραγματικά έργα τέχνης!
Τη δράση υλοποίησαν η Θεολογία Ταρλατζή με την ανεκτίμητη βοήθεια των: Ιωάννα Χατζηγιαννίδου, Άννα Ελευθερίου και Αλεξάνδρα Παπανίκου.