Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

center

Euromedica

euromedica ygeia

ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΓΡΕΒΕΝΩΝ

Περιμένοντας τις  άγιες ημέρες του Πάσχα η Δημόσια Κεντρική  Βιβλιοθήκη οργάνωσε πασχαλινό εργαστήρι δημιουργικής απασχόλησης για παιδιά.
Με τη συμμετοχή της  Γ΄ τάξης του 6ου δημοτικού σχολείου μιλήσαμε για τη ήθη και τα έθιμα των αγίων ημερών και τα παιδιά αναφέρθηκαν  προσωπικά σε ό, τι γνώριζαν για αυτά.  Διαβάσαμε  όμορφες Πασχαλινές που οι φίλοι μας άκουσαν με προσοχή και ενδιαφέρον.
Στη συνέχεια διάλεξαν με πολύ χαρά και προσοχή τα υλικά που θα  διακοσμούσαν την λαμπάδα που είχαν φέρει μαζί τους. Με υπομονή και δεξιοτεχνία στόλισαν τις λαμπάδες τους,  δημιουργώντας πραγματικά πανέμορφες, μοναδικές συνθέσεις.  
Την Μεγάλη Δευτέρα από το πρωί κατέφθασαν με ενθουσιασμό και χαρά οι 40 περίπου μικροί μας φίλοι ανυπομονώντας  να παρακολουθήσουν το δημιουργικό εργαστήριο.
Έφτιαξαν υπέροχες καρτούλες, τις ζωγράφισαν με έντονα χρώματα και  έγραψαν γλυκές ευχές για να τις χαρίσουν στα αγαπημένα τους πρόσωπα. Ανακάλυψαν  με γρηγοράδα ευχές που ήταν κρυμμένες  μέσα σε κρυπτόλεξα. Στόλισαν αυγά με χαρούμενες εικονίτσες από ρυζόχαρτο με τη μέθοδο του ντεκουπάζ. Στη συνέχεια τα έβαψαν νιώθοντας μεγάλη ικανοποίηση για τις χειροποίητες  δημιουργίες τους. Τις τοποθέτησαν σε μια «φωλιά» από κισσό και λουλούδια!
Τα παιδιά χάρηκαν, συνεργάστηκαν ,διασκέδασαν και απόλαυσαν ένα ακόμα εργαστήριο στον φιλόξενο χώρο της βιβλιοθήκης.
Ευχαριστούμε τις δασκάλες Μεταξία Φωτίου, Φένια Παπαδοπούλου  και τον δάσκαλο Κώστα  Αμανατιάδη  που συνόδεψαν τα  παιδιά στη βιβλιοθήκη και βοήθησαν στην δράση.
 Ευχαριστούμε και τους γονείς που συνόδεψαν τα παιδιά και συμμετείχαν με καλή διάθεση στις δραστηριότητες. 
Επίσης ευχαριστούμε ολόψυχα το ανθοπωλείο της Μαρίας Παπανίκου για την  προσφορά των λουλουδιών που χρησιμοποιήθηκαν  στα εργαστήρια.
Ευχόμαστε Καλή Ανάσταση με υγεία, χαρά και ελπίδα. 
Συντονισμός –Υλοποίηση: Θεολογία Ταρλατζή,  Αικατερίνη Βάιου,  Άννα Ελευθερίου,  Γεωργία Κοπάνου.