Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

Euromedica

euromedica ygeia

Άνοιξη και Πασχαλιά στα Γρεβενά από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Γρεβενών Πίνδος (VIDEO)

Η «Ελληνική παράδοση» αποτελεί ένα μεγάλο μέρος της πολιτισμικής μας κληρονομιάς, δημιούργησε το παρόν και θα χτίσει το μέλλον. Η γνώση και η διατήρησή της αποτελούν την μεγαλύτερη εγγύηση για το αυνέχιση του έθνους μας.
Τι είναι η ελληνική παράδοση ; Είναι τα λαϊκά μας δημιουργήματα δηλ. : ήθη και έθιμα, δημοτικά τραγούδια και χοροί, παραμύθια, παραδόσεις, διάφορα κτίσματα, ντύσιμο, γλώσσα, θρησκευτικές παραδόσεις ο τρόπος που αντιμετωπίζουμε τη ζωή, η περηφάνια, η αγωνιστικότητα, αγάπη για την ελευθερία κ.α.. ότι δηλ. επιβίωσε από το παρελθόν και συνθέτει το σημερινό μας ήθος, Η μετάδοση όλης αυτής της γνώσης από τη μία γενιά στην άλλη ονομάζεται ¨Λαϊκή παράδοση». Η μελέτη της λαϊκής παράδοσης και η αγάπη γι΄ αυτήν πλουτίζουν τη γνώση, συγκινούν και συντελούν στη διατήρηση της πολιτισμικής μας ταυτότητας.
Σήμερα στην εποχή της παγκοσμιοποίησης με ότι αυτό σημαίνει, η έλλειψη σωστής ενημέρωσης και η τάση απελευθέρωσης απ΄ όλες τις καθιερωμένες αξίες οδηγούν στην απώλεια των ιδιαιτεροτήτων μας και στον κίνδυνο αλλοίωσης και αφομοίωσης.
Επιβάλλεται λοιπόν η σύνδεση μας με την παράδοση ιδιαίτερα των νέων που αποτελούν το μέλλον του τόπου μας.
Ο Σύλλογος «ΠΙΝΔΟΣ» κατανοώντας την τεράστια αξία της για εμάς και τις επόμενες γενιές, με τα πενιχρά μέσα που έχει αλλά με πολύ μεράκι και κατάθεση ψυχής, προσπαθεί εδώ και χρόνια να διατηρήσει και να προβάλλει τα λαϊκά μας δημιουργήματα. Μέσα από τις δράσεις του Συλλόγου μας (όπως είναι και η σημερινή )τα παιδιά μας τα προσεγγίζουν φυσικά και αβίαστα, μαθαίνουν να συνεργάζονται, δημιουργούν, γίνονται υπεύθυνα και διασκεδάζουν. Τελειώνοντας ας έχουμε πάντα στη σκέψη μας ένα απόφθεγμα του νομπελίστα ποιητή μας Γιώργου Σεφέρη : «Σβήνοντας ένα κομμάτι από το παρελθόν είναι σαν να σβήνεις και ένα κομμάτι από το μέλλον»

Δείτε ακόμα