Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

center

Euromedica

euromedica ygeia

50 χρόνια από την προσελήνωση του ανθρώπου: Θέλω να ανέβω στο φεγγάρι.

Μία ακόμη δράση του Δικτύου Βιβλιοθηκών που συντονίζει η Εθνική Βιβλιοθήκη με θέμα « Θέλω να ανέβω στο φεγγάρι», υλοποιήθηκε στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Γρεβενών με τη συμμετοχή τμήματος του 7ου νηπιαγωγείου.

Τα νήπια έφθασαν γεμάτα χαρά και ανυπομονησία προκειμένου να ξεναγηθούν στο χώρο της βιβλιοθήκης και να παρακολουθήσουν την δράση που τους ετοιμάσαμε. Τα επιφωνήματα χαράς γέμισαν το χώρο όταν τους είπαμε ότι για να αρχίσουμε θα πρέπει πρώτα να βρουν τα κρυμμένα βιβλία τα οποία θα χρησιμοποιήσουμε. Με ενθουσιασμό και σβελτάδα βρήκαν τα βιβλία και ανεβήκαμε στο αναγνωστήριο.

Μιλήσαμε για την οικογένεια του διαστήματος που είναι το φεγγάρι, τα αστέρια, ο ήλιος και θυμηθήκαμε τα ονόματα των πλανητών. Αναφερθήκαμε στις κινήσεις της γης και του φεγγαριού και στον ήλιο  πού φωτίζει τον πλανήτη και τον δορυφόρο του. Ενημερώσαμε τα παιδιά ότι πέρασαν 50 χρόνια από τότε που ο πρώτος άνθρωπος πάτησε στο φεγγάρι. Οι μικροί μας φίλοι άκουγαν με προσοχή, ρωτούσαν και απαντούσαν με πολύ όρεξη.

Στη συνέχεια, ζωγράφισαν τα αστέρια και το φεγγάρι και τα κόλλησαν πάνω σε μπλέ σκούρο χαρτί. Το αποτέλεσμα ήταν καταπληκτικό! Δημιούργησαν έναν παραμυθένιο έναστρο ουρανό από τον οποίο εμπνεύστηκαν και έγραψαν υπέροχα ποιήματα.

Σηκώσαμε ψηλά τον ουρανό, καθίσαμε όλοι κάτω από τα αστέρια και το ολόγιομο φεγγάρι και οι μικροί παραμυθάδες πήραν τα βιβλία που προηγουμένως είχαν βρει, χάθηκαν στις εικόνες τους και διηγήθηκαν τις ιστορίες των βιβλίων όπως τις φαντάστηκαν. Ιστορίες με θέμα τους το μακρινό περιβάλλον του σύμπαντος.

Απόλαυσαν πραγματικά την δράση και καταχαρούμενα μας ευχαρίστησαν. Πήραν μαζί τους τον ουρανό που δημιούργησαν για να στολίσουν την τάξη τους και να θυμούνται όλα όσα έζησαν στη βιβλιοθήκη.

Ευχαριστούμε την νηπιαγωγό του τμήματος Κατερίνα Πιτσιάβα και τους γονείς Βασιλική Σιούτα, Θεολογία Μιχαλοπούλου και Ευθύμιο Φίλιο για την άψογη συνεργασία και πολύτιμη βοήθεια που πρόσφεραν έτσι ώστε να ολοκληρωθεί με επιτυχία η δράση.

 

                           Συντονισμός –Υλοποίηση Θεολογία Ταρλατζή, Αικατερίνη Βάιου.

Δείτε ακόμα