Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

center

Euromedica

euromedica ygeia

«Ρεβεγιόν» ετήσιου Απολογισμού» (VIDEO)

Τούτη τη βραδιά, η Μνήμη, δεν την έβαλε απλά στο θηκάρι της, αλλά της επιφύλαξε θέση στο κεντρικό της σαλόνι, ως βασίλισσα των απολογισμών και την έντυσε με τα πιο ανεξίτηλα χρώματα της!…
Το μουσικό, ψυχαγωγικό της πρόγραμμα, το άνοιξε με τρία τραγούδια του Κώστα Χατζή, ο Γιώργος Βλαχόπουλος, με την κιθάρα του, τρία τραγούδια διαχρονικά, τραγούδια μυσταγωγικής διείσδυσης στην ψυχή των φίλων της Βιβλιοθήκης, ( ένα παράπονο, και ο καλύτερος φίλος μου), που η σιγή δημιούργησε κατανυκτικότητα αποδοχής και ανείπωτης ενδοσκόπησης.
Αμέσως μετά ακολούθησε το άτιτλο, σουρεαλιστικό, θεατρικό δρώμενο, του ευφάνταστου δημιουργού, Γιάννη Παυλίδη, με πρωταγωνιστές τον «αεικίνητο» ρέκτη του πολιτισμού, Χρήστο Παπαδημητρίου, στο ρόλο του Τειρεσία και τον ενεργό σε κάθε πολιτιστική δράση, Γιάννη Μπουμπούκα, στο ρόλο του Σωκράτη, όπου αποκαλύφθηκε μια σύγχρονη εκδοχή του «Ένα οίδα, ότι ουδέν οίδα». Εκδοχή που αναλογεί στην σημερινή πολιτισμική μας ποιότητα σκέψης. Όμορφο το κείμενο, πειστικές οι ερμηνείες!…
Και το πρόγραμμα συνεχίστηκε από τους βιρτουόζους της λαϊκής μουσικής και του ρεμπέτικου Σταύρου Μήτσαλου, Φώτη Παππά, Δήμου Δήμζα, Μάριου Αναγνώστου, Κώστα Φαρμάκη, Τάσου Αναγνώστου, Ευαγγελίας Μήτσαλου, Χρήστου Παπαδημητρίου.
Τον Οικονομικό Απολογισμό και τον απολογισμό έργων έκανε ο πρόεδρος του Εφορευτικού Συμβουλίου, Μπαζάκας Φώτης Η Βιβλιοθήκη το 2018 επιχορηγήθηκε με 13.804,00 €. Ξόδεψε για τις ανάγκες της 11.000 € Διοργάνωσε 71 εκδηλώσεις. Το έργο κρίθηκε ως αξιόλογο από τους παραβρισκόμενους στον απολογισμό.
Ο Πρόεδρος ευχαρίστησε τα μέλη του Εφορευτικού Συμβουλίου, αντιπρόεδρο Ευάγγελο Μπάκα και τα μέλη Παπαδημητρίου Χρήστο , Κορέλλα Άννα και Παπανικολάου Κωνσταντίνο, που έμπρακτα διαμόρφωσαν και στήριξαν το έργο που έγινε τον ενιαυτό χρόνο». Και τους υπαλλήλους της Βιβλιοθήκης τον Διευθυντή, Ζαγκανίκα Σίμο, τον Χασπερίδη Σταύρο, τη Λίτσα Ταρλατζή, τη Γεωργία Κοπάνου, τη Νέλη Ασλανίδου και την αποσπασμένη εκπαιδευτικό Κατερίνα Βάιου.
Η αίθουσα ήταν κατάμεστη.
Τα ποτά και τα επιδόρπια του μπουφέ έφεραν φίλες και φίλοι της Βιβλιοθήκης.
Ο μεθυστικός λόγος των φίλων, για τον επόμενο προγραμματισμό, για έναν απολογισμό ακόμη πιο παραγωγικό, άφησε τα σημάδια της υποχρέωσης σ’ όλους εμάς που έχουμε την ευθύνη του έργου που επιτελείται στη Βιβλιοθήκη.
Οι αποτυπώσεις στο μνημονικό της πόλης, πήραν όντως τα πιο όμορφα χρώματα και θα μείνουν ολοζώντανες στο πέρασμα των χρόνων.

Ζαγκανίκας Σίμος.