Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

center

Euromedica

euromedica ygeia

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ 2018 ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΓΡΕΒΕΝΩΝ

Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία από τις 10/12/2018 έως 17/12/2018 οι χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις με τη συμμετοχή των δημοτικών σχολείων της πόλης μας , του ειδικού δημοτικού σχολείου και του δημοτικού σχολείου Φελλίου.
Οι δράσεις ξεκίνησαν στον φιλόξενο και ζεστό χώρο της βιβλιοθήκης με τραγούδια και όμορφες χριστουγεννιάτικες μελωδίες καθώς τα παιδιά στόλιζαν το χριστουγεννιάτικο δέντρο. Στη συνέχεια, διακόσμησαν το χριστουγεννιάτικο ρόδι με όμορφα στολίδια και ευχές γεμάτες με τρυφερά λόγια που έδειχναν συναισθήματα αγάπης και προσφοράς. Μάθαμε για το συμβολισμό του ροδιού από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα.

Διαβάσαμε μια ιστορία για το χειμώνα και την αγάπη “Ο νάνος δεν κοιμάται” της Astrid Lindgreen. Τα παιδιά μέσα από τις λέξεις και τις εικόνες, ανακάλυψαν τα όμορφα μηνύματα του βιβλίου, που έγιναν αφορμή για μια ενδιαφέρουσα συζήτηση. Στη συνέχεια έφτιαξαν εντυπωσιακούς νάνους με χρωματιστά σκουφιά που κρατούσαν μικρούτσικα φαναράκια.

Γράψαμε εξαιρετικές ιστορίες, τις εικονογραφήσαμε και στη συνέχεια τις δέσαμε σε όμορφα, πολύχρωμα και περίτεχνα βιβλιαράκια. Τα παιδιά έγιναν συγγραφείς και εκδότες για μία μέρα και στο τέλος απολαύσαμε την ανάγνωση των ιστοριών τους.
Μέσα από τις σελίδες των 10 παραδοσιακών παραμυθιών της Εύας Καραντινού αφηγηθήκαμε “Το τυχερό δέντρο” και μάθαμε για το παραδοσιακό έθιμο του στολίσματος του καραβιού στην Ελλάδα. Τα παιδιά πάνω σε ξύλο ζωγράφισαν κομψά καράβια και τα στόλισαν με διαφορετικά χρωματιστά είδη αντικειμένων. Η δεξιοτεχνία και η φαντασία τους έφερε ένα πραγματικά αξιοζήλευτο αποτέλεσμα.

Με υλικά από το δάσος τα παιδιά με όρεξη και μεράκι συνέθεσαν όμορφα χριστουγεννιάτικα κηροπήγια έργα πραγματικών καλλιτεχνών. Σε κάθε κηροπήγιο, τα παιδιά έκρυψαν μια όμορφη ευχή για τους ανθρώπους που αγαπάν.

Την τελευταία μέρα των δράσεων μεταφερθήκαμε στη χαρά των Χριστουγέννων με τη δημιουργία χριστουγεννιάτικων καρτών που πάνω τους απεικόνιζαν τη γέννηση του Χριστού.

Ευχαριστούμε ολόψυχα τα παιδιά για τη χαρά, τον ενθουσιασμό, τη συνεργασία και την απίστευτη διάθεσή τους για συμμετοχή στις δράσεις της βιβλιοθήκης. Ξεφύλλισαν βιβλία με χριστουγεννιάτικες ιστορίες, άκουσαν αφηγήσεις τους , δανείστηκαν, τραγούδησαν και δημιούργησαν πραγματικά έργα τέχνης.
Ευχαριστούμε του διευθυντές και τους εκπαιδευτικούς των σχολείων για την άψογη συνεργασία και το αμείωτο ενδιαφέρον τους για τα προγράμματα της βιβλιοθήκης.