Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

center

Euromedica

euromedica ygeia

“Χριστούγεννα στα Γρεβενά… όπως παλιά”

Η “Πίνδος” παρουσίασε τα …“Χριστούγεννα στα Γρεβενά… όπως παλιά”

Στο πλαίσιο υλοποίησης των Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων του Πολιτιστικού Συλλόγου Γρεβενών Πίνδος χθες Κυριακή 16.12.2018 στις 18.00 στην αίθουσα του Πολιτιστικού Συλλόγου Γρεβενών “Πίνδος”, Βενιζέλου 6 στα Γρεβενά, η θεατρική ομάδα (παιδιών και ενηλίκων) παρουσίασε το θεατρικό έργο “Χριστούγεννα στα Γρεβενά … όπως παλιά” σε σενάριο και σκηνοθεσία των Αλεξάνδρας Νικολάρου και Κικής Γούση. 
Στη μικρή σκηνή του συλλόγου μας μέσα από το θεατρικό παρουσιάστηκε μια Γρεβενιώτικη οικογένεια ή οποία περιμένει τα Χριστούγεννα και κάνει τις ανάλογες προετοιμασίες (καθαριότητα, στρώσιμο και στόλισμα του σπιτιού, παρασκευή εδεσμάτων όπως κουλούρες, γιαπράκια, λουκάνικα, βασιλόπιτα κλπ). Μέσα από την πλοκή του έργου οι σεναριογράφοι και οι ερμηνευτές του συλλόγου προσπάθησαν και συνέδεσαν με επιτυχία το παρόν με το παρελθόν και ταξίδεψαν το κοινό με τη βοήθεια των μικρών παιδιών σε ήθη και έθιμα των Χριστουγέννων στα Γρεβενά. Μέσα από χιουμοριστικούς διαλόγους οι ερμηνευτές κατόρθωσαν να αναδείξουν κοινωνικά προβλήματα της εποχής (όπως η κρίση, η μετανάστευση κλπ) αλλά και να αγγίξουν ευαίσθητες πτυχές του καθενός μας όπως οι οικογενειακές σχέσεις, η αλληλεγγύη και η φιλία. Συναισθήματα γενικότερα που τις γιορτινές μέρες είναι εντονότερα για τον καθένα μας.
Ακούστηκαν παραδοσιακά κάλαντα όλου το δωδεκαημέρου. Παράλληλα εδέσματα της εποχής προσφέρθηκαν στους παρευρισκόμενους ενώ στη συνέχεια όλοι μαζί κατευθυνθήκαμε στην πλατεία όπου συνενωθήκαμε με την πομπή της Ι.Μ. Γρεβενών και καταλήξαμε στο Δέντρο των Ευχών του Εμπορικού Συλλόγου Γρεβενών το οποίο άναψε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γρεβενών κ.κ. Δαβίδ.
Για το κλείσιμο αυτής της υπέροχης της βραδιάς ακούστηκαν τα παραδοσιακά κόλιαντα από μέλη του συλλόγου μας με τη συνοδεία τοπικών μουσικών καλλιτεχνών.
Ολόκληρη την εκδήλωσή μπορείτε να την παρακολουθήσετε στην εκπομπή Flash στους δρόμους απο το Flash TV την Πέμπτη 23.30 και σε επανάληψη το Σάββατο 10.30. Ευχαριστούμε ιδιαίτερα τους Γαϊτάνη Απόστολο και Χριστόδουλο Βαγγέλη για την κάλυψη της εκδήλωσης μας. 
Στόχος μας ως σύλλογος είναι να διασώσουμε και να διαδόσουμε τη Γρεβενιώτικη παράδοση στα παιδιά μας έτσι ώστε τα Γρεβενά, τα ήθη και τα έθιμα μας να αποτελέσουν γι’ αυτούς προορισμό στο μέλλον και σημείο αναφοράς του τόπου μας αλλά και κάθε μας εκδήλωση να αποτελεί μια ακόμη μοναδική εμπειρία. 
Η Πίνδος συνεχίζει με την επόμενή της δράση την Παρασκευή 23.12.2018 με τίτλο “Κόλιαντα μπάμουμ κόλιαντα κι εμένα μπάμπουμ κλούρα” στις 17.30 στο χωριό του εμπορικού μπροστά στο δέντρο των ευχών. Ένα υπαίθριο παραδοσιακό εργαστήρι θα στηθεί για την εκμάθηση της τέχνης της παραδοσιακής κουλούρας ενώ παράλληλα θα διασκεδάσουμε με παραδοσιακά παιχνίδια για μικρούς και μεγάλους. 
Σας περιμένουμε.

Για τον Εκπολιτιστικό Σύλλογο Γρεβενών