Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

center

Euromedica

euromedica ygeia

«Οι Ατίθασοι Πιτσιρικάδες» στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη

Ευχαριστούμε θερμά τον Greveniotis. gr, Γεώργιο Βλαχόπουλο, που προνόησε να μας δωρίσει στη Βιβλιοθήκη, το βιβλίο, «Οι Ατίθασοι Πιτσιρικάδες» του εξαδέλφου του, συγγραφέα, Ευαγγέλου Βλαχόπουλου, ο οποίος, νεότατος, μας άφησε για το αιώνιο ταξίδι του.
Μια αυτοβιογραφική αφήγηση, που θα αφήσει ανεξίτηλη το αποτύπωμα της στη διαχρονική μνήμη των βιβλίων.
Ανεξίτηλα θα μείνουν και τα χρόνια της παιδικής του ηλικίας, που οι στοιβαγμένες εικόνες των ιλιγγιωδών ταχυτήτων της εποχής μας, τα κάνουν να φαίνονται τόσο μακρινά και τόσο ουτοπικά, ώστε να φαίνεται η πλοκή των διηγήσεων, ως φανταστική.
Στο οπισθόφυλλο του βιβλίου, εύγλωττα, ο συγγραφέας μας βάζει στο περιεχόμενο του. «Οι πιτσιρικάδες εκείνης της εποχής πατούσαν γη, χώμα, λάσπη, γινόντουσαν ένα με τη φύση…. Μακριά από τον καταναλωτισμό και την ευμάρεια του σημερινού κόσμου…. Μάθαιναν να περπατούν με τα χέρια, να κρατούν ισορροπίες…Να πηδούν από κλαδί σε κλαδί…να βγάζουν φωνές ενθουσιασμού για κάθε τους επιτυχία… Αυτές οι σειρές γράφτηκαν για να θυμούνται με νοσταλγία όσοι τις έζησαν αλλά και να μαθαίνουν οι νεότεροι πως κάποτε υπήρξαν δύσκολα χρόνια και σκληρά….»
Το βιβλίο του συμπατριώτη μας συγγραφέα θα τοποθετηθεί στην προθήκη των Γρεβενιωτών συγγραφέων της Βιβλιοθήκης μας.
Εκφράζουμε, τα βαθειά μας συλλυπητήρια, για την πρόωρη αναχώρηση του ευαίσθητου συγγραφέα, που η απουσία του είναι πλέον αισθητή και για τους συγγενείς του, αλλά και για τον χώρο της Γρεβενιώτικης λογοτεχνίας.

Σίμος Ζαγκανίκας