Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

center

Euromedica

euromedica ygeia

ΚΑΤΑΓΡΑΦΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΜΟΥ

Οι δράσεις της ΚΕ2018 συνεχίστηκαν με την πραγματοποίηση ενός ακόμα εργαστηρίου που είχε θέμα : “Καταγράφοντας την ιστορία της οικογένειάς μου.”
Το εργαστήριο ξεκίνησε όταν η εθελόντρια Λίτσα Μήττα έδειξε στους μικρούς μας φίλους παλιές φωτογραφίες , διαβατήρια, γράμματα, κάρτες από τα αρχεία των ΓΑΚ Γρεβενών τα οποία διατέθηκαν για τη δράση. Διάβασαν, συζήτησαν και κατάλαβαν ότι τo καθένα από αυτά έκρυβε και μια συγκινητική ιστορία που αφορούσε πρόσωπα που έζησαν στο παρελθόν. Οι φίλοι μας εντυπωσιάστηκαν και έκαναν αρκετές ερωτήσεις για το πώς συλλέχθηκαν αυτές οι φωτογραφίες και που είναι αρχειοθετημένες.
Στη συνέχεια μοιράστηκε στα παιδιά ένα ερωτηματολόγιο για να περιγράψουν καλύτερα τις φωτογραφίες και τα αντικείμενα που είχαν φέρει μαζί τους. Αφού το συμπλήρωσαν το καθένα ξεχωριστά άρχισε να αφηγείται την ιστορία της οικογένειάς του. Η κάθε ιστορία, μοναδική, με τα δικά της χρώματα, ακούστηκε με πολύ προσοχή και ενδιαφέρον.
Αμέσως μετά ακολούθησε και η συμπλήρωση του οικογενειακού δέντρου όπου τα παιδιά το δούλεψαν με πολύ διάθεση και όρεξη. Στο τέλος της δράσης ο ενθουσιασμός τους ήταν εμφανής.

Ευχαριστούμε θερμά τα ΓΑΚ Γρεβενών για τη στήριξη που παρέχουν στη ΔΚΒ και ιδιαίτερα την εθελόντρια Λίτσα Μήττα για την πολύτιμη προσφορά της στην υλοποίηση της δράσης.