Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

center

Euromedica

euromedica ygeia

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ : ΝΤΕΤΕΚΤΙΒΣ

Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Γρεβενών υλοποίησε την τέταρτη κατά σειρά δράση με θέμα: Αφιέρωμα στην αστυνομική λογοτεχνία : Ντεντέκτιβς.
Ο εθελοντής αρχαιολόγος Σωτήρης Ραπτόπουλος ξεκίνησε το εργαστήριο φέρνοντας τα παιδιά σε επαφή με την αστυνομική λογοτεχνία μέσω της ανάγνωσης αποσπασμάτων ενός αστυνομικού βιβλίου.
Στη συνέχεια τα παιδιά χωρίστηκαν σε ομάδες. Σε κάθε ομάδα μοιράστηκε ένα βιβλίο και ένα φυλλάδιο με ερωτήσεις οι οποίες αφορούσαν το βιβλίο. Κάθε ομάδα κλήθηκε να ανατρέξει στο βιβλίο και απαντήσει στις ερωτήσεις του φυλλαδίου. Τα παιδία συνεργάστηκαν με ενθουσιασμό και στο τέλος κάθε ομάδα παρουσίασε τις απαντήσεις της. Όλα τα παιδιά παρακολουθούσαν με προσήλωση και ενδιαφέρον τις παρουσιάσεις.
Η δημιουργική αυτή δραστηριότητα έκλεισε με τα παιδιά να αναλαμβάνουν το ρόλο του ντεντέκτιβ. Τους δόθηκαν ορισμένα στοιχεία ( φωτογραφίες και μαρτυρίες ) και έπρεπε να εξιχνιάσουν μια ληστεία. Το παιδί που κατάφερε να λύσει το μυστήριο κέρδισε σαν έπαθλο τις φωτογραφίες – στοιχεία της υπόθεσης.
Μια ακόμη δημιουργική δράση έλαβε τέλος με τους μικρούς μας φίλους να έχουν αποκομίσει τις καλύτερες εμπειρίες.
Ευχαριστούμε ολόψυχα τον εθελοντή Σωτήρη Ραπτόπουλο για την πολύτιμη προσφορά του στην υλοποίηση της δράσης.