Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

Euromedica

euromedica ygeia

ΕΝΑΡΞΗ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗΣ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟΤΗΤΑΣ 2018

Στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Γρεβενών ξεκίνησε στις 20 Ιουνίου 2018 για 7η χρονιά η Kαλοκαιρινή Eκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας που συντονίζεται από την Εθνική Βιβλιοθήκη και υλοποιείται από το Δίκτυο Ελληνικών Βιβλιοθηκών.
Ο χώρος του παιδικού τμήματος γέμισε μέσα και έξω με παιδιά, μαμάδες, παππούδες και γιαγιάδες όλοι τους με χαμόγελα και απίστευτα καλή διάθεση συνθέτοντας έτσι ένα υπέροχο γιορτινό σκηνικό.
Καλωσορίσαμε τα παιδιά με πολύ συγκίνηση και χαρά βλέποντας στα πρόσωπά τους να καθρεφτίζεται η ανυπομονησία και η επιθυμία της συμμετοχής. Αρχίσαμε τη συζήτηση για το θέμα της καλοκαιρινής εκστρατείας που είναι «Αγαπημένα δεδομένα: Παρατηρώ και μετρώ τον κόσμο». Μιλήσαμε για το τι είναι τα δεδομένα, και πως η βιβλιοθήκη θα γίνει το κέντρο παραγωγής αυτών με την ενεργή συμμετοχή των παιδιών που θα παρατηρήσουν ,θα καταγράψουν, θα ζωγραφίσουν, θα αφηγηθούν ,θα κατανοήσουν, θα αναλύσουν και αν χρειαστεί θα τα αλλάξουν.
Χωρίσαμε τα παιδιά σε πέντε ομάδες και ακολούθησε ένα διασκεδαστικό παιχνίδι το κυνήγι του κρυμμένου θησαυρού, όπου τα παιδιά έπρεπε να ανακαλύψουν τα χαρτάκια που ήταν κρυμμένα στη βιβλιοθήκη. Αφού τα εντόπισαν η μία ομάδα έγραψε και ζωγράφισε με καλλιτεχνική διάθεση πάνω τους το θέμα της κάθε ημέρας των δράσεων. Στη συνέχεια τα κόλλησαν πάνω σε χαρτί του μέτρου τα στερέωσαν στον τοίχο και έτσι θα καταγράφουν τα δεδομένα που θα προκύπτουν από τα εργαστήρια της βιβλιοθήκης και τα βιβλία που θα διαβάσουν καθόλη τη διάρκεια του καλοκαιριού.
Η δεύτερη ομάδα ασχολήθηκε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και ζήλο με τον σχεδιασμό της καλοκαιρινής αφίσας. Παίρνοντας τα γραφιστικά στοιχεία τα έκοψαν και σχεδίασαν μια φανταστική εικόνα που θα κοσμεί τη βιβλιοθήκη έργο από τα χεράκια των ταλαντούχων δημιουργών.
Η τρίτη ομάδα εμπνεύστηκε από την αρχική συζήτηση και ζωγράφισε έναν εξαιρετικό πίνακα με όμορφα χρώματα που αποτύπωσε τη βιβλιοθήκη σαν ένα εργοστάσιο παραγωγής δεδομένων.
Οι δύο άλλες ομάδες ασχολήθηκαν με την κατασκευή του ημερολογίου της βιβλιοθήκης. Λείαναν τα ξύλα ,τα βίδωσαν, έκοψαν χρωματιστούς σπάγκους και τους πέρασαν στην κατασκευή. Το αποτέλεσμα της εξαιρετικής προσπάθειας ευφάνταστο και χρηστικό. Το ημερολόγιο θα χρησιμεύσει ως ένα παιχνίδι αξιολόγησης και συλλογής δεδομένων που θα διαχειρίζονται τα ίδια τα παιδιά και θα το λαμβάνουμε υπόψη στην καθημερινή αξιολόγηση των εργαστηρίων.
Όλα συμμετείχαν με ενθουσιασμό, μεράκι και ζήλο στη γιορτή απολαμβάνοντας πραγματικά ένα ποικίλο και κατασκευαστικό δίωρο όπου αποτέλεσε πηγή χαράς, έμπνευσης και δημιουργίας, βάζοντάς τα στο κλίμα του φετινού θέματος, δηλώνοντας έτσι συμμετοχή με πολύ ενθουσιασμό και ανυπομονησία για το επόμενο εργαστήριο.
Τη δράση συντόνισαν και υλοποίησαν οι: Λίτσα Ταρλατζή και Σταύρος Χασπερίδης.

Δείτε ακόμα