Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

Euromedica

euromedica ygeia

Μουσική και Χορωδιακή παιδεία, στο μικρό «αγκυροβόλιο» της Βιβλιοθήκης

«Το εναρμονισμένο καραβάκι της Μουσικής και Χορωδιακής παιδείας, που ελλιμενίζεται στο μικρό «αγκυροβόλιο» της Βιβλιοθήκης, επέδειξε για δεύτερη χρονιά τις «κωπηλατικές γνώσεις» των εκκολαπτόμενων μουσικών».

Πλοηγός της μάθησης στο Τμήμα Χορωδιακής Μουσικής ήταν η αεικίνητη μουσικοπαιδαγωγός Άρτεμις Βέρα.

          Στην αμφιθεατρική αίθουσα του Κέντρου Πολιτισμού, στις 7, το απόγευμα, τη Δευτέρα, 11-Ιουνίου 2018, οι μαθητές του τμήματος Χορωδιακής Μουσικής, της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Γρεβενών, ξεδίπλωσαν, μέσα σε μια γεμάτη από προσμονή ατμόσφαιρα, τις μουσικές τους γνώσεις, που απέκτησαν με τις τακτικές συναντήσεις τους στη Βιβλιοθήκη.

          Με το άγγιγμα των μαγικών ραβδιών στα πλήκτρα των «μεταλλόφωνων» έσπασε η αφωνία τους και απελευθερώθηκαν μουσικοί φθόγγοι, οι οποίοι μαζί με τις παιδικές φωνούλες άρχισαν να απλώνονται στην αίθουσα!

          Όσο οι διαδοχικοί μουσικοί κυματισμοί ανέβαιναν, τόσο χαμήλωναν οι ψίθυροι από το φιλόμουσο ακροατήριο, κι ανεπαίσθητα, με το μαγνητισμό των δημιουργικών στιγμών, ζωγραφιζόταν, στις εκφράσεις των προσώπων, των γονιών και των φίλων, η μύηση στις εκμυστηρεύσεις των φθόγγων και η επιδοκιμασία για το μουσικό αποτέλεσμα!….

          Ένα αποτέλεσμα απότοκο της οκτάμηνης προπαιδείας που έλαβε χώρα στη Βιβλιοθήκη!…

          Πέρασε ένας ακόμη χρόνος γεμάτος τραγούδι, γεμάτος νότες, γεμάτος δεξιότητες, ενέργεια, παιχνίδι και φιλίες. Κι όλα τούτα κάτω από το χάδι της μουσικής!…

Η μουσικοπαιδαγωγός, Άρτεμις Βέρα, κατάφερε να μεταμορφώσει το παιχνίδι σε μουσική και τη μουσική παιδεία σε ευχάριστο παιχνίδι!… Το αποτέλεσμα είναι συνήγορο της μεγάλης αγάπης που έχει για τα παιδιά και τη μουσική!…

            Ως εκ τούτου, είμαστε βαθειά υποχρεωμένοι στην ανιδιοτελή, εθελοντική της προσφορά!…

          Η Βιβλιοθήκη επιθυμεί και για την επόμενη χρονιά να είναι το αγκυροβόλιο του εναρμονισμένου καραβιού που θα μας φέρει νέες γνώσεις και εμπειρίες από την πλατειά θάλασσα της Μουσικής!…

          Σε κάποια γωνιά της σκηνής, εκεί ανάμεσα στις μακρόστενες κουρτίνες της αυλαίας, κρυμμένος από τα μάτια των ανθρώπων, ο γιος της Λητούς, ο πυρόξανθος Φοίβος , γεμάτος από συγκίνηση για τις χοές, χόρδιζε τη κιθάρα του με τέρψη, επιδοκιμάζοντας την προσπάθεια για την μύηση στη μουσική, και για τους μουσικούς καρπούς που του προσέφεραν στη γη των Μακεδνών, οι επιγενόμενοι !..

          Για την επιτυχία της εκδήλωσης συνέβαλε με το αμέριστο ενδιαφέρον του ο Σταύρος Χασπερίδης.

                                                                 Ζαγκανίκας Σίμος