Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

center

Euromedica

euromedica ygeia

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΕΦΗΒΙΚΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ 2018

Στις 2 Απριλίου 2018 γιορτάσαμε την παγκόσμια ημέρα παιδικού κι εφηβικού βιβλίου, στο αναγνωστήριο της βιβλιοθήκης, παρέα με τους υπέροχους μικρούς φίλους της, που παρευρέθηκαν με πολύ όρεξη και χαμόγελο.
Συζητήσαμε για την ανεκτίμητη αξία του βιβλίου, αναπόσπαστο κομμάτι στην πορεία της ζωή μας και μιλήσαμε για τις αναγνωστικές μας προτιμήσεις. Αναφερθήκαμε επίσης σε γνωστούς παραμυθάδες και ιδιαιτέρως στον Χανς Κρίστιαν Άντερσεν.
Στη συνέχεια, διαβάσαμε «την ιστορία του Ηλία που αγαπούσε τα βιβλία». Τα παιδιά απόλαυσαν την ιστορία του, που η μία διαδέχονταν την άλλη, κρατώντας αμείωτο το ενδιαφέρον τους. Εμπνεύστηκαν απ΄ αυτή, έγραψαν και εικονογράφησαν τα δικά τους παραμύθια, δένοντάς τα σε πανέμορφα βιβλιαράκια. Θέμα τους είχαν τα βιβλία, τις βιβλιοθήκες και πολλούς ήρωες, πλεγμένα με εξαιρετική φαντασία. Κάθε παιδί παρουσίασε τη δική του ιστορία και μας εντυπωσίασε η δημιουργική τους ικανότητα.
Οι μικροί μας φίλοι χάρηκαν κι απόλαυσαν τη δράση και για ακόμα μία φορά ήρθαν κοντά στο βιβλίο, κι έτσι γεύτηκαν το μαγικό δώρο της ανάγνωσης.
Ευχαριστούμε θερμά την εθελόντρια Αλεξάνδρα Παπανίκου για την βοήθειά της στην υλοποίηση της δράσης.