Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

center

Euromedica

euromedica ygeia

Η χορωδία της πόλης μας « Λίγεια » …στη Λαμία

Στη Λαμία βρέθηκε το Σαββατοκύριακο 2 και 3 Δεκεμβρίου η χορωδία της πόλης μας Λίγεια, προσκεκλημένη από τον Σύλλογο Επτανησίων Φθιώτιδας, για να συμμετάσχει στην 6η χορωδιακή συνάντηση μαζί με άλλες επτά χορωδίες από Πελοπόννησο, Στερεά Ελλάδα, Επτάνησα και Μακεδονία. Ήταν η πρώτη φορά που η Λίγεια συμμετείχε σε εκδήλωση σε άλλο γεωγραφικό διαμέρισμα της χώρας μας και η εμφάνισή της ήταν κατά γενική ομολογία άριστη.
Η διοργάνωση από το Σύλλογο Επτανησίων με την υποστήριξη του Δήμου Λαμιέων και της Αντιπεριφέρειας Φθιώτιδας ήταν άψογη και η φιλοξενία τους πολύ θερμή. Η χορωδία μας παρουσίασε το πρόγραμμά της την Κυριακή 3 Δεκεμβρίου μαζί με την Χορωδία του Μουσικού Σχολείου Λαμίας, την χορωδία «Λιόπετρα» του Δήμου Ευρώτα και την γαλλόφωνη Χορωδία Θεσσαλονίκης. Το Σάββατο το βράδυ είχαν παρουσιάσει το πρόγραμμα τους η χορωδία του Δήμου Θηβαίων, η χορωδία του Δήμου Κιλκίς, η χορωδία της Κέρκυρας «Δημόδοκος» και η χορωδία του Συλλόγου Επτανησίων Φθιώτιδας. Όλες οι χορωδίες ερμήνευσαν με πολύ μεγάλη επιτυχία τα χορωδιακά τραγούδια από το ελληνικό και ξένο ρεπερτόριο και ανταμείφθηκαν με τα θερμά χειροκροτήματα των θεατών του Δημοτικού Θεάτρου Λαμίας που ήταν ασφυκτικά γεμάτο και τις δύο ημέρες.
Εκτός από τα όμορφα βιώματα και την ικανοποίηση που αποκομίσαμε από την διήμερη επίσκεψη μας στην Λαμία, αναθερμάναμε και τη φιλία μας, καθώς θυμηθήκαμε και τους στενούς δεσμούς από πολύ παλιά όταν ο μεγαλύτερος κλεφταρματολός των Γρεβενών ο Θεόδωρος Ζιάκας κατέφυγε εκεί δύο φορές το 1832 και το 1854 μετά την αποτυχία της επανάστασης στην Μακεδονία και τελικά άφησε εκεί την τελευταία του πνοή το 1881. Σήμερα μάλιστα ζουν εκεί πολλοί απόγονοί του με το ίδιο επώνυμο.
Κλείνοντας θέλω να συγχαρώ θερμά τους διοργανωτές και να ευχαριστήσω τα σαράντα μέλη της χορωδίας μας που συμμετείχαν για την υπευθυνότητα, το πάθος και τη συνέπεια που έδειξαν καθώς και τη δασκάλα μας την μαέστρο κ. Νικολέτα Παπάζογλου που πραγματικά με την ηπιότητα της και τις γνώσεις της έχει αναβαθμίσει ποιοτικά τη Λίγεια. Επόμενος σταθμός ο Βόλος στις 3 – 4 Φεβρουαρίου 2018.

Στέργιος Πουρνάρας
Υπεύθυνος Χορωδίας
Πρόεδρος Δ.Κ. Γρεβενών