Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

Euromedica

euromedica ygeia

«Τα βιβλία διανυκτερεύουν, και μας κρατούν συντροφιά με μουσική και τραγούδι…» VIDEO

Όταν η νύχτα, με το σκούρο πέπλο της, επιβάλλει τη σιγαλιά της, υπάρχουν κάποιοι φίλοι της γνώσης, που παλιότερα με το σπαρματσέτο και τώρα με το πορτατίφ, διανυκτερεύουν μ’ ένα βιβλίο συντροφιά!….

Διανυκτερεύουν και ταξιδεύουν στη γνώση.

Η γνώση, μας οδηγεί στην αυτομόρφωση!… Ένας λαός, που αυτό-μορφώνεται, που αυτό-καλλιεργείται,  αναβαθμίζει την κοινωνία του και γίνεται λαός που παράγει πολιτισμό!…

Τα βιβλία, ως «αρχισυνομώτες»  της πολιτιστικής και πολιτισμικής αναβάθμισης της κοινωνίας, γιόρτασαν και διανυχτέρευσαν, για ένατη χρονιά, μαζί με τους φίλους τους και τους φιλαναγνώστες της Βιβλιοθήκης στον αυλόγυρου του Κέντρου Πολιτισμού!  

Από τη μεγάλη συμμετοχή, διαπιστώνεται για ακόμη μια φορά, ότι, τα βιβλία στην πόλη μας, έχουν μια ξεχωριστή έλξη και έναν ιδιαίτερο μαγνητισμό!… Οι φιλαναγνώστες δεκαπλασιάστηκαν τα τελευταία χρόνια!….

Με τον μαγνητισμό τους προσέλκυσαν δεκάδες καλλιτέχνες και παιδαγωγούς, που, εθελοντικά, προσέφεραν τις γνώσεις και τις δεξιότητες τους σε κάθε εκδήλωση της Βιβλιοθήκης!…

Χθες, μουσικά, μας κρατήσουν συντροφιά οι δεκαοκτώ τυμπανιστές των κρουστών με τον μουσικοδιδάσκαλό τους, τον Σάκη Κουκουμπέση, του Δημοτικού Ωδείου Γρεβενών και οι παρακάτω καλλιτέχνες: Φώτης Παπάς, Στέλιος Κωτίτσας, Χρήστος Παπαδημητρίου, Τάσος Αναγνώστου, Μάριος Αναγνώστου, Δήμος Δήμζας, Τάκης Δρουδάκης, Αλέξιος Εταιρίδης, Αντώνης Τορλακίδης.

Το επιμορφωτικό της έργο στηρίχθηκε το πρώτο εξάμηνο του 2017 από τους παρακάτω παιδαγωγούς: Ιορδανίδου Φανή, Κοτλίδα Ευαγγελία, Πλιάτσικα Ιουλία, Χερίδου Ξένια, Μπάμπου Σοφία, Δεμερτζίδου Ευδοκία, Καραγιάννη Συμεών, Λιοσάτου Εβίνα, Μήττα Λίτσα, Λόλα  Ζωή, Τζαναμπέτη Κωνσταντίνο Πλιάτσιου Περιστέρα, Βανιώτη Δέσποινα, Ντόνα Ειρήνη Βέρα Άρτεμις, Ντόλα Περιστέρα Ευταξία Βασιλική.

Μοναδικός χορηγός των προσπαθειών της Βιβλιοθήκης ήταν και για αυτό το εξάμηνο, ο πολιτικός μηχανικός, Τσακνάκης Ιωάννης, που πλήρωσε την έκδοση των  αφισών και των προσκλήσεων, όλων των εκδηλώσεων.

Έγινε η κλήρωση πέντε βιβλίων και κληρώθηκαν πέντε τυχεροί που θα αναγνώσουν τα βιβλία επιλογής των υπαλλήλων της Βιβλιοθήκης!…

Οι ώρες κύλισαν τόσο ευχάριστα κάτω από τις  μελωδίες των καλλιτεχνών που δεν καταλάβαμε την παραβίαση του ωραρίου των νομότυπων περιορισμών!..

Η επωδός όλων των φίλων ήταν «καλή αντάμωση στην επόμενη ΔΙΑΝΥΚΤΕΡΕΥΣΗ ΤΩΝ ΒΙΒΛΙΩΝ»!…

Για την επιτυχία της εκδήλωσης εργάστηκαν οι: Παπαδημητρίου Χρήστος, Χασπερίδης Σταύρος, Προύφα Ευαγγελία, Σφέτκος Απόστολος, Κοπάνου Γεωργία.

 

Ζαγκανίκας Σίμος