Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

center

Euromedica

euromedica ygeia

4 ημέρες δράσεων με θέμα το Βιβλίο – ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ 2017

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού κι Εφηβικού Βιβλίου που γιορτάζεται στις 2 Απριλίου, η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Γρεβενών, αφιέρωσε 4 ημέρες δράσεων με θέμα το Βιβλίο.
Σε συνεργασία με τα Δημοτικά Σχολεία της πόλης τις πρωινές ώρες, αλλά και με ανοιχτό κάλεσμα τις απογευματινές, στο αναγνωστήριο της Βιβλιοθήκης, κορυφώθηκαν με επιτυχία οι δραστηριότητες.
Τα παιδιά απόλαυσαν τις αναγνώσεις των βιβλίων, ταξίδεψαν στον μαγικό τους κόσμο, ονειροπόλησαν κι εμπνεύστηκαν απ΄ τις ιστορίες τους.
Δημιούργησαν όμορφες εικόνες από τη φαντασία τους κι έδεσαν τις δημιουργίες τους σε ένα κανονικό βιβλίο με τη μέθοδο της Βιβλιοδεσίας. Οι μαθητές έγιναν παραγωγοί πρωτότυπων εργασιών. Το δέσιμό των ιστοριών έγινε με απλά κι αυτοσχέδια μέσα, κατανοώντας βήμα βήμα την τέχνη της βιβλιοδεσίας.
Επίσης, έφτιαξαν δύο υπέροχους πίνακες αντιθέσεων με θέμα την αξία της φιλαναγνωσίας στη ζωή μας. Με έντονα και χαρούμενα χρώματα, αποτύπωσαν τη ζωή τους με τα βιβλία και αντίθετα με μουντά και σκούρα χρώματα, αποτύπωσαν τη ζωή τους χωρίς αυτά.
Ακόμη, γνώρισαν ένα ιδιαίτερο και ξεχωριστό δέντρο, που στα κλαδιά του κρέμονταν βιβλία. Απόλαυσαν την ιστορία του, που τους ενστάλαξε την ιδέα και παίζοντας με τις λέξεις, δημιούργησαν όμορφα ποιήματα για το βιβλίο, τις βιβλιοθήκες , τους συγγραφείς και τους ήρωές τους. Ζωγράφισαν ένα δυνατό κι όμορφο δέντρο, που στα κλαδιά του κόλλησαν τους όμορφους στίχους που δημιούργησαν.
Τέλος, έμαθαν για τη ζωή, τις σκέψεις, τα όνειρα και το έργο του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν. Με πρωταγωνιστές τους ήρωες των παραμυθιών του, έφτιαξαν ένα διασκεδαστικό κι ευφάνταστο κόμικς. Υπέροχοι κι αστείοι διάλογοι, μεταξύ των ηρώων και του δημιουργού, στόλισαν την έμπνευσή τους.
Τα παιδιά συμμετείχαν ενεργά με μεγάλη προθυμία κι ενδιαφέρον κι απόλαυσαν τις δημιουργίες τους. Ευχαριστούμε ιδιαιτέρως τις εκπαιδευτικούς: την κα Ιωάννα Παπαδημητρίου από το 7ο Δημοτικό Σχολείο και την κα Παναγιώτα Ντάγκα από το 3ο Δημοτικό Σχολείο που συνόδευσαν τους μαθητές και με τη δική τους συμβολή έγιναν ιδιαίτερα όμορφες και επιτυχημένες οι δράσεις μας.
Επίσης ευχαριστούμε από καρδιάς, για μία ακόμη φορά, τις γλυκύτατες εθελόντριες παιδαγωγούς: την κα Ιουλία Πλιάτσικα και την κα Έλενα Τσαρσιώτη, που με ακούραστο ενδιαφέρον και ζήλο, αποτελούν ένα ξεχωριστό μοναδικό συνδετικό κρίκο στην αμοιβαία προσπάθειά μας και στηρίζουν με αγάπη τις δράσεις της Βιβλιοθήκης.

ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ 2017
Τη Μεγάλη Δευτέρα το πρωί, το αναγνωστήριο μετατράπηκε σ΄ έναν χώρο χαράς και δημιουργίας. Οι κεφάτοι μικροί μας φίλοι που παρευρέθηκαν, μας παρέσυραν με τη διάθεσή τους και μας έφτιαξαν την ημέρα.
Τα παιδιά διάλεξαν την πασχαλινή τους λαμπάδα και στη συνέχεια επέλεξαν, μέσα από πληθώρα διακοσμητικών, τα στολιδάκια με τα οποία θα την καλλώπιζαν. Ο πάγκος γεμάτος από πολύχρωμες κορδέλες, πολλών ειδών χάντρες, υφασμάτινες πεταλουδίτσες, κόκκινες πασχαλίτσες, και πολύχρωμα ξύλινα διακοσμητικά στοιχεία, έδωσε την έμπνευση για δημιουργία.
Με ακούσματα από τους Ύμνους της Μεγάλης Εβδομάδας, τα παιδιά πειραματίστηκαν με διαφορετικά υλικά και συνθέσεις, με αμείωτο ενδιαφέρον.
Τα χαμόγελα στα πρόσωπά τους, η υπομονή που έδειχναν στις οδηγίες μας ,η συνεργασία μεταξύ τους, έφεραν πραγματικά εντυπωσιακά αποτελέσματα. Η κάθε λαμπάδα μοναδική και ξεχωριστή. Υπέροχα στολισμένη, με προσωπικό γούστο, πολύ φαντασία και μεράκι από κάθε παιδί. Κάθε μία αποτελούσε πραγματικό έργο τέχνης. Το αποτέλεσμα έδειξε σε όλους μας πόσα πολλά μπορούν να καταφέρουν τα παιδιά, όταν τους δοθεί η ευκαιρία.
Η ευκαιρία αυτή τους δόθηκε με το Εργαστήρι που διοργάνωσε η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Γρεβενών αλλά και το πλούσιο υλικό που προσφέρθηκε από Επαγγελματίες ανθρώπους της πόλης μας, που χωρίς τη βοήθειά τους δε θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί. Τέτοιες ενέργειες αποτελούν πνοή ελπίδας για τους δύσκολους καιρούς που διανύουμε όλοι και πολύ περισσότερο εκείνοι.
Γι’ αυτό, τους ευχαριστούμε ολόψυχα, για την πολύτιμη προσφορά τους αλλά και τη στήριξή τους στο έργο της Βιβλιοθήκης, δίνοντας χαρά σε πολλά παιδιά και συγκεκριμένα :
-Τη Βιοτεχνία Κηροπλαστικής κ. Χασιώτη Γεωργίου για τη διάθεση λαμπάδων
-Το κατάστημα Κεριών κ. Μπιζιούρα Γεωργίου για τη διάθεση λαμπάδων
-Το κατάστημα «ΛΕΝΑ» κ. Δρουδάκη Λένας για τη διάθεση διακοσμητικών
-Το βιβλιοπωλείο «Βιβλιοκίνηση –Παιχνιδούπολη» κ. Λίτσα Σουζάνας για τη
διάθεση διακοσμητικών και κορδελών
-Το βιβλιοπωλείο « Βιβλιόκοσμος» κ. Καραγιάννη Γιάννη για τη διάθεση
διακοσμητικών και κορδελών
– Το βιβλιοπωλείο « Ζάππας» κ. Ευαγ. Ζάππα για τη διάθεση διακοσμητικών και κορδελών
-Το επιπλoποιείο του κ. Μπαλιάμη Κων/νου για τη διάθεση ξύλινων διακοσμητικών.
Τέτοιες πράξεις αποτελούν έμπρακτη προσφορά και αλληλεγγύη προς το συνάνθρωπο και αναμφίβολα προσφέρουν χαρά σε συμπολίτες μας που το έχουν ανάγκη.