Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

center

Euromedica

euromedica ygeia

«χελιδονίσματα» στο 2ο δημοτικό σχολείο Γρεβενών

Σήμερα 15 Μαρτίου, στα πλαίσια του προγράμματος eTwinning: «The swallow is a refugee or an immigrant?», επισκέφτηκαν την τάξη μας  (ΣΤ΄τάξη) η Στέλλα και η Χρύσα από το Φορέα Διαχείρισης Εθνικών Δρυμών Βίκου – Αώου και Πίνδου και πραγματοποίησαν την εκδήλωση με τίτλο «χελιδονίσματα».

Στην εκδήλωση οι μαθητές ενημερώθηκαν για τον  Εθνικό Δρυμό Βίκου – Αώου και Πίνδου, για τα είδη χελιδονιών που συναντώνται στην χώρα μας, για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν στο μεγάλο μεταναστευτικό τους ταξίδι, για την διαδικασία με την οποία κατασκευάζουν την φωλιά τους και για την βοήθεια που μπορούν να τους προσφέρουν οι άνθρωποι. Στο τέλος όλοι οι μαθητές έφτιαξαν φωλιές  χελιδονιών από πηλό οι οποίες μπορούν να τοποθετηθούν με την βοήθεια των δασκάλων και των γονέων τους στο σχολείο ή στο σπίτι τους.

Ευχαριστούμε πολύ τη Στέλλα και τη Χρύσα,  το Φορέα Διαχείρισης Εθνικών Δρυμών Βίκου – Αώου και Πίνδου για την πολύ όμορφη εκδήλωση, καθώς και τους μαθητές της Ε΄ τάξης του 8ου δημοτικού σχολείου Πτολεμαΐδας που παρακολούθησαν ζωντανά την εκδήλωσή μας  μέσω του eTwnning live..

Εδώ μπορείτε να δείτε φωτογραφίες από την εκδήλωση http://2dim-greven.gre.sch.gr/st%202016%20-%202017.htm,   εδώ  βίντεο https://www.youtube.com/embed/PLIbmFqtmQg&feature=youtu.be & https://www.youtube.com/embed/SPbshDWBLXg&feature=em-upload_owner και εδώ την παρουσίαση http://2dim-greven.gre.sch.gr/st%202016%20-%202017.htm.

Ο δάσκαλος της τάξης                 Οι μαθητές της τάξης

Αργύρης Καραλιόλιος