Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

center

Euromedica

euromedica ygeia

“ΤΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΤΩΝ ΕΥΧΩΝ”

Στις  1,2 και 5 Δεκεμβρίου 2016 πραγματοποιήσαμε στη βιβλιοθήκη μας ένα διαφορετικό εργαστήρι, “το Εργαστήρι των Ευχών” της ΔΕΒ.
Παρέα με τους μαθητές των Δημοτικών Σχολείων  Μεγάρου, της Στ΄ τάξης του 1ου Δημοτικού και της Ε΄ τάξης του 3ου Δημοτικού και με την όρεξη για μάθηση και την απίστευτη διάθεση για δημιουργία, ξεκινήσαμε τη δράση.
Οι φίλοι μας αρχικά ενημερώθηκαν για τη μετεγκατάσταση που ετοιμάζεται να κάνει η Εθνική Βιβλιοθήκη στο Κέντρο Πολιτισμού  του Ιδρύματος “Σταύρος Νιάρχος” και για το ευχόδεντρο που ετοιμάζει με τις ευχές των παιδιών όλης της Ελλάδας, που θα  τη συνοδεύσουν και θα κάνουν ποδαρικό  στο καινούργιο της σπίτι το 2017.
Εντυπωσιάστηκαν από την υπέροχη ιδέα του ξεχωριστού δέντρου και  τις εγκαταστάσεις των νέων κτιρίων της Βιβλιοθήκης και της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, κάνοντας αρκετές ερωτήσεις.
Το άκουσμα της ιστορίας που προηγήθηκε,  το διάβασμα των αποσπασμάτων από τα προτεινόμενα βιβλία, οι ευχές  που θα διακοσμήσουν  το νέο κτίριο  αποτέλεσαν το έναυσμα για να μετατρέψουν οι μικροί μας φίλοι τις λέξεις σε  γλυκύτατες ευχές. Ιδιαίτερες ευχές που περιείχαν φαντασία, χρώματα, ήχους, αγάπη, όνειρα, χαμόγελα ,ελπίδα, κοινωνική ευαισθησία, αισιοδοξία και φως.
Τα παιδιά διασκέδασαν, συζήτησαν κι ευχαριστήθηκαν  τη δράση. Φεύγοντας ευχήθηκαν να ταξιδέψουν γρήγορα οι ευχές τους, να συναντηθούν με τις άλλες και με το “φως που θα εκπέμπουν” να καλοσωρίσουν τους επισκέπτες της Εθνικής Βιβλιοθήκης, με την ελπίδα  ότι σύντομα θα επισκεφτούν κι οι ίδιοι το νέο χώρο.
Ευχαριστούμε την Εθνική Βιβλιοθήκη που μας έδωσε την ευκαιρία να ζήσουμε ακόμα μια όμορφη εμπειρία ζεσταίνοντας τις καρδιές μας και γεμίζοντας χαμόγελα από τις ευχές των παιδιών!
Ευχόμαστε ολόψυχα ο νέος της χώρος να συνεχίσει να είναι μια ζεστή αγκαλιά για όλους μας.
 
Εμψυχώτριες Δράσης:
Ταρλατζή Θεολογία – Προύφα Ευαγγελία