Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

center

Euromedica

euromedica ygeia

Επίσκεψη του πρέσβη της Αυστρίας στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Μηλιάς Γρεβενών

Η ξενάγηση έγινε από την επιστημονική υπεύθυνη της παλαιοντολογικής έρευνας στην περιοχή επί εικοσαετία,  Ευαγγελία Τσουκαλά αναπληρώτρια καθηγήτρια του τμήματος γεωλογίας Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και επικεφαλής της ομάδας ανασκαφών και ίδρυσης του Μουσείου. Στην ξενάγηση συμμετείχαν οι Ολλανδοί, Dick Mol (ειδικός στα προβοσκιδωτά – επιστημονικός συνεργάτης του…

Μουσείου Φυσικής ιστορίας του Ρότερνταμ και της Μηλιάς Γρεβενών), Wilrie van Logchem, Hans Wildschut που τόνισαν το διεθνή αντίκτυπο … της επιστημονικής σημασίας και μοναδικότητας των ευρημάτων της Μηλιάς που στεγάζονται στο Μουσείο. Επίσης, ο Ευάγγελος Βλάχος, MSc Γεωλόγος – Παλαιοντολόγος η Δήμητρα Λαμπρέτσα – ζωγράφος και ο Βασίλης Μακρίδης, σπηλαιολόγος.

 

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε η συνομιλία του πρέσβη με την αν. καθηγήτρια, η οποία τον ενημέρωσε για τη συνεχή, τα τελευταία 15 χρόνια, συνεργασία της με το Ινστιτούτο Παλαιοντολογίας του Πανεπιστημίου της Βιέννης (ομοτ. καθηγητής Gernot Rabeder, αναπλ. καθηγ. Doris Nagel) πάνω στην έρευνα στο Σπηλαιοπάρκο Αλμωπίας (Πέλλα, Μακεδονία) υπό την αιγίδα του ΑΠΘ και της Ακαδημίας Επιστημών της Αυστρίας.

 

Δείτε ακόμα