Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

center

Euromedica

euromedica ygeia

Τα πέτρινα γεφύρια γράφουν ιστορία…

Μπροστά στα ερείπια παλαιού γεφυριού, στα θεμέλια του πέτρινου γεφυριού του Ζιάκα, βρέθηκαν τα συνεργεία που είχαν αναλάβει την αποκατάσταση του.

 

Το γεγονός αυτό καταδεικνύει ότι το γεφύρι αυτό ανακατασκευάστηκε στις αρχές του 19ου αιώνα στο ακριβώς σημείο, όταν το προηγούμενο είχε υποστεί ζημίες για άγνωστο λόγο.

«Τα παλαιά αυτά θεμέλια, σύμφωνα με τον υπεύθυνο των…

σωστικών συνεργείων, είναι ρωμαϊκού τύπου, κάτι που δείχνει ότι η περιοχή αυτή αποτελούσε από την αρχαιότητα ακόμη το στρατηγικό πέρασμα από την Ήπειρο στη Μακεδονία», επισήμανε στο Grevenanews ο δήμαρχος Θεοδώρου Ζιάκα, Χρήστος Πέτρου.

Σύμφωνα με τον κ. Πέτρου τα θεμέλια αυτά «δεν μπορούν να βγουν στην επιφάνεια, γιατί είναι ακριβώς στη βάση του υπάρχοντος πέτρινου γεφυριού». Στόχος της δημοτικής αρχής, όπως τόνισε ο δήμαρχος Θεοδώρου Ζιάκα είναι η τουριστική αξιοποίηση όχι μόνο του συγκεκριμένου γεφυριού που αποκαταστάθηκε, αλλά και των γεφυριών του Τρικώμου και της Πορτίτσας.

«Στην προσπάθεια αυτή θα ζητήσουμε και τη συμβολή και άλλων φορέων του νομού», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Πέτρου, ο οποίος πρόσθεσε ότι «προέχει και η αποκατάσταση των άλλων τεσσάρων πέτρινων γεφυριών, που βρίσκονται στα όρια του δήμου».