Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

center

Euromedica

euromedica ygeia

Ταξίδι στο παρελθόν και στα Γρεβενά μιας άλλης εποχής .

Ταξίδι στο παρελθόν και στα Γρεβενά μιας άλλης εποχής, παραθέτοντας μια καμπάνια της εφημερίδας «ΠΡΩΙΝΗ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ» που δημοσιεύτηκε την Πρωτοχρονιά του 1980. Τότε τα Γρεβενά πάλευαν για να βγουν από την απομόνωση, να γίνουν δρόμοι ανάπτυξης και όχι διαφυγής σε άλλους τόπους και ήταν σε εξέλιξη οι διαδικασίες για δυναμικές κινητοποιήσεις που ετοίμαζε η συντονιστική επιτροπή του Πανγρεβενιώτικου αγώνα. Ήταν τότε που οι Γρεβενιώτες συσπειρώθηκαν, άφησαν στην άκρη τα κόμματα, τις ιδεολογίες και έβαλαν πάνω απ’ όλα τον τόπο τους, υψώνοντας φωνή ότι υπάρχουν και τα Γρεβενά. Ο αγώνας κορυφώθηκε με τη μεγάλη τριήμερη απεργία που έγινε αρχές Μαρτίου 1980. Τότε που ο κόσμος κατέβηκε στο πεζοδρόμιο και παρέλυσε για 3 ημέρες ο νομός.

Η Πρωϊνή Ελευθεροτυπία, που ήταν ομογάλακτη της Ελευθεροτυπίας του Χρήστου Τεγόπουλου, ξεκίνησε τότε μια δημοσιογραφική καμπάνια στην ξεχασμένη επαρχία, με τη συμμετοχή συντακτών και των κατά τόπους ανταποκριτών. Η αρχή έγινε από τα Γρεβενά, όχι τυχαία η επιλογή, με επιτόπιο ρεπορτάζ από τον απεσταλμένο της εφημερίδας Νίκο Στυλίδη σε συνεργασία με τον τοπικό ανταποκριτή Βαγγέλη Γυφτόπουλου .

ΥΓ. Η παράθεση κάποιων παλιών δημοσιευμάτων με τον ανάλογο σχολιασμό, έχει σκοπό αποκλειστικά και μόνο να φωτίσει τα γεγονότα περασμένων εποχών, μέσα από το ξεφύλλισμα σελίδων ιστορίας, χωρίς καμία πρόθεση παρέμβασης στη σημερινή δημόσια ζωή του τόπου. Αυτά προς αποφυγή παρεξηγήσεων και λανθασμένων ερμηνειών.

ΠΡΩΙΝΗ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ 1-1-1980

gyft 1980a

gyft 1980b

δειτε επισης : «ΠΑΝΓΡΕΒΕΝΙΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ» τότε που τα Γρεβενά ήταν ενωμένα….

https://www.youtube.com/embed/1M1tZsH3rYs&feature=emb_title