Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

center

Euromedica

euromedica ygeia

2o Δημοτικό Σχολείο «Ιστορία, πολιτισμός, ήθη-έθιμα, παραδοσιακά παιχνίδια του τόπου μου»

Γρεβενά, 11  Ιανουαρίου 2013

Το πρώτο τμήμα της Πέμπτης τάξης (Ε1΄) του 2ου Δημοτικού Σχολείου Γρεβενών  στα πλαίσια του προγράμματος Πολιτιστικών Θεμάτων πραγματοποιεί το Σχολικό Έτος 2012-2013 δραστηριότητα με τίτλο:  «Ιστορία, πολιτισμός, ήθη-έθιμα, παραδοσιακά παιχνίδια του τόπου μου». Στα πλαίσια αυτής της δραστηριότητας, μεταξύ των άλλων…

, θα συγκεντρώσουμε με τη μέθοδο της συνέντευξης πληροφορίες και παλιές φωτογραφίες. Αυτές τις φωτογραφίες θα τις σαρώσουμε, δηλαδή θα τις δώσουμε ψηφιακή μορφή, ενώ τα κείμενα θα τα γράψουμε στον Η/Υ και σταδιακά θα τα δημοσιοποιήσουμε, με σκοπό πρώτα απ’ όλα να τα γνωρίσει και η  τοπική κοινωνία, αλλά πολύ περισσότερο γιατί θέλουμε να παρακαλέσουμε όσους γνωρίζουν πρόσωπα, καταστάσεις ή άλλες πληροφορίες και θέλουν να μας βοηθήσουν,  να μας τις γνωστοποιήσουν στο τηλέφωνο 2462022511 ή στα e-mail mail@2dim-greven.gre.sch.gr  και karaliolio@sch.gr .   

Σήμερα  στα  πλαίσια αυτής της δραστηριότητας, θα δημοσιοποιήσουμε δύο ηλεκτρονικά μηνύματα και μερικές  φωτογραφίες που  μας έστειλαν το προηγούμενο διάστημα ο κ.   Ηρακλής Μπόζιος και ο κ. Δημήτριος Νικολάου. Πιο συγκεκριμένα:

 http://2dim-greven.gre.sch.gr/images/iraklis%20mpozios%20daskaloi%20dekaetia%2070-80.jpg

Από τον κ. Ηρακλή Μπόζιο, συνταξιούχο δάσκαλο που υπηρέτησε στο σχολείο μας, πήραμε το παρακάτω μήνυμα μαζί με τέσσερις παλιές φωτογραφίες:

«Κύριε Καραλιόλο,

Σας εύχομαι κάθε ευτυχία για το νέο έτος 2013 και, σαν δάσκαλος που υπηρέτησα στο 2ο Δημοτικό Σχολείο (1972-1977), σας συγχαίρω για την προσπάθεια που κάνετε να διατηρήσετε ζωντανή τη μνήμη του παρελθόντος του σχολείου μας.  

Θα ήθελα να κάνω μια διόρθωση στη λίστα με τους υπηρετήσαντες δασκάλους:

α) Στον αριθμό 24 της λίστας να γραφεί “Κωνσταντίνα Καλιακάτσου-Μπόζιου από 1971 έως 1977”

β) Στον αριθμό 25 της λίστας να γραφεί “Ηρακλής Μπόζιος από 1972 έως 1977”

  Σας επισυνάπτω  4 φωτογραφίες από τη σχολική ζωή της παραπάνω  περιόδου.                                                

                                                                                         Με εκτίμηση,

                                                                                      Ηρακλής Μπόζιος»

Ευχαριστούμε πολύ τον κ. Ηρακλή Μπόζιο για τις πληροφορίες και τις φωτογραφίες που μας έστειλε και για τα καλά του λόγια.

Επίσης την Κυριακή 6 Ιανουαρίου πήραμε ηλεκτρονικό μήνυμα με οχτώ συμπληρωματικές φωτογραφίες για την ιστορία του σχολείου από το αρχείο του Δημήτρη Νικολάου. Τον ευχαριστούμε πάρα πολύ για μια ακόμη φορά.

Όλες αυτές οι φωτογραφίες, οι οποίες αναφέρονται στην ιστορία του σχολείου και  παρουσιάζουν γυμναστικές επιδείξεις, παρελάσεις, καρναβάλια και άλλες σχολικές γιορτές, παρουσιάστηκαν στην τάξη, εμπλουτίστηκαν από τη συζήτηση που ακολούθησε…

 

Περισσότερα, καθώς και φωτογραφίες μπορείτε να δείτε στην ιστοσελίδα μας http://2dim-greven.gre.sch.gr/E1%20taksi%202012.htm

 

 

   Οι μαθήτριες και οι μαθητές της τάξης

Ο δάσκαλος της τάξης

    Αργύριος Καραλιόλιος