Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

center

Euromedica

euromedica ygeia

«ΠΑΝΓΡΕΒΕΝΙΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ»τότε που τα Γρεβενά ήταν ενωμένα….

ΔΕΙΤΕ VIDEO & δημοσιεύματα των εφημερίδων

Μνήμες από το παρελθόν ξυπνούν βλέποντας κανείς το βίντεο που ακολουθεί και μας μεταφέρει 32 χρόνια περίπου πίσω, τότε που τα Γρεβενά ήταν ενωμένα και αγωνίζονταν όλοι μαζί για την πρόοδο του τόπου.

Τότε που πάλεψαν όλοι μαζί γι αυτόν τον τιμωρημένο και εγκαταλελειμμένο τόπο, μακριά από κάθε κομματική σημαία, παρά μόνο είχαν μία σημαία που την λέγανε «Γρεβενά».

 

Ο αγώνας αυτός έμεινε γνωστός με την ονομασία «ΠΑΝΓΡΕΒΕΝΙΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ», επίκαιρος όσο ποτέ σήμερα, ας γίνει παράδειγμα για τους σημερινούς γρεβενιώτες.  

 

Ο Πανγρεβενιώτικος αγώνας ολοκληρώθηκε με την τριήμερη απεργία που έγινε στα Γρεβενά στις 6,7,8 Μαρτίου 1980 όπου νεκρώθηκε όλη η πόλη για την εγκατάλειψη που υπήρχε από την Πολιτεία, Και ήταν ένας αγώνας καθαρά Γρεβενιώτικος, αφού στη συντονιστική επιτροπή υπήρχαν μέλη από όλα τα κόμματα και φορείς του νομού. Τα προβλήματα δεν είχαν χρώμα και ούτε πολιτικές παρατάξεις.

Παραθέτουμε δημοσιεύματα των εφημερίδων “ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΒΟΡΡΑΣ” και “ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ” που κάλυψαν εκτενέστερα την τριήμερη απεργία των Γρεβενιωτών και μάλιστα με αναφορά στις πρώτες σελίδες τους. Τα ρεπορτάζ και οι ανταποκρίσεις είναι του δημοσιογράφου Βαγγέλη Γυφτόπουλου που κάλυπτε εκείνη την εποχή στον Αθηναϊκό και Μακεδονικό Τύπο τα γεγονότα της περιοχής. Και τον ευχαριστούμε που μας παραχώρησε τα αποκόμματα των εφημερίδων από το προσωπικό του αρχείο, ενώ πολύ σύντομα ο greveniotis.gr θα φιλοξενήσει ειδικό αφιέρωμα του Βαγγέλη Γυφτόπουλου για τα γεγονότα της εποχής και τον Πανγρεβενιώτικο αγώνα, αφού τα κάλυψε δημοσιογραφικά.