Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

center

Euromedica

euromedica ygeia

Η γρεβενιώτισσα Αθηνά, υποψήφια στην Α΄Θεσσαλονίκης

Αθηνά ΧατζησυμεωνίδουΤελικά επιβεβαιώθηκαν οι πληροφορίες μας  για την συμμετοχή της γρεβενιώτισσας συγγραφέα και στιχουργού Αθηνάς Χατζησυμεωνίδου  στο ψηφοδέλτιο..

της Ένωση Κεντρώων του Βασίλη Λεβέντη στην Α Θεσσαλονίκης.

 

 

 

Βιογραφικό

Η Αθηνά με καταγωγή από τα Γρεβενά (ο πατέρας της από το Κέντρο και η μητέρα της από το Νησί , χωριά της περιοχής Βέντζι) γεννήθηκε στο Αννόβερο της  Γερμανίας  , όπου πήγε σε Γερμανικό αλλά και σε Ελληνικό σχολείο, αφού ο πατέρας της επέμενε να μάθει ελληνικά και στην ηλικία των  10 ετών επιστρέφει στην πατρίδα.

Στις πρώτες τάξεις του Γυμνασίου άρχισε να εκδηλώνει ενδιαφέρον για τους στίχους και με την κιθάρα της έγραψε τα πρώτα της τραγούδια ενώ αργότερα συμμετείχε στη θεατρική ομάδα, και στο σχολικό μουσικό σχήμα του  Λυκείου.

Κατά τη θητεία της ως Γ.Γραμματέας του Συλλόγου Ποντίων Τριανδρίας  έγραψε σκετσάκια για τη θεατρική ομάδα του Συλλόγου αλλα και το πρώτο θεατρικό της έργο που σκηνοθέτησε η ιδια  και έχει εκδοθεί σε βιβλίο  με τίτλο «Γαμήλιο Ταξίδι στο Παρίσι» .

Εργάσθηκε στην Εμπορική Τράπεζα για 21 χρόνια και αφού συνταξιοδοτήθηκε αποφάσισε να ασχοληθεί πλέον συστηματικά με τους στίχους και τη συγγραφή.

Έχει συνεργαστεί με μουσικούς της B. Ελλάδας ανάμεσά τους και με τον τραγουδιστή του συγκροτήματος Δυτικές Συνοικίες, ενώ αυτό το διάστημα ξεκινά συνεργασία και με άλλα γνωστά ονόματα στον μουσικό χώρο.

Η αγάπη της για την Ελλάδα και  την Ιστορία την  οδήγησαν σε σπουδές για τον Ελληνικό Πολιτισμό και είναι μέλος της Ένωσης Λογοτεχνών Βορ. Ελλάδος.

Είναι παντρεμένη   με τον γιατρό  Γεώργιο Μπόγδο , ο οποίος κατάγεται επίσης από το Βέντζι Γρεβενών  και έχουν μια κόρη.