Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

Euromedica

euromedica ygeia

Οι δύο κρίσιμες εβδομάδες μέχρι τις εκλογές – Αδιαφορία, χαλαρότητα και ενθουσιασμός.

(του Μιχάλη Αγραφιώτη)

Ελάχιστες ημέρες απομένουν μέχρι την κρίσιμη και καθοριστική μάχη της 18ης Μαΐου, όπου θα κριθεί το μέλλον της Δυτικής Μακεδονίας για την επόμενη 5ετία. Ανάμεικτα συναισθήματα επικρατούν στα στρατόπεδα των υποψηφίων Περιφερειαρχών. Από αδιαφορία, κατήφεια και χαλαρότητα μέχρι ενθουσιασμός και υπέρμετρη αισιοδοξία. Σε κάθε περίπτωση μέχρι στιγμής οι εκλογές αυτές βρίσκονται…

σε επίπεδο παραπολιτικής συζήτησης και ανιχνευτικών κινήσεων. Οι ημέρες για τις εκλογές δεν είναι πολλές, ενώ μέχρι στιγμής δεν έχει ανοίξει η ατζέντα των θεμάτων που θα είναι ανεργία, υγεία και ΔΕΗ.

Η επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα σηματοδοτεί την άμεση στήριξη στο ψηφοδέλτιο του Θέμη Μουμουλίδη, που η παρουσία και μόνο του Αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ στην περιοχή δίνει μια ιδιαίτερη βαρύτητα για το ενδιαφέρον για τη Δυτική Μακεδονία. Θεωρώ πως η παρουσία του και μόνο θα δημιουργήσει θετικό κλίμα για το συνδυασμό και για το ΣΥΡΙΖΑ. Τις επόμενες ημέρες θα αποφασιστεί  το αν έρθει ο Αντώνης Σαμαράς στη Δυτική Μακεδονία, που οι πληροφορίες λένε ότι ο ίδιος προσωπικά δεν έχει αντίρρηση, έχουν όμως αντίρρηση βαρυσήμαντα στελέχη του συνδυασμού του Γιώργου Δακή. Μάλιστα, επισημαίνεται το γεγονός ότι θα «στιγματιστεί» η «υπερκομματική» υφή του συνδυασμού αν έρθει ο Αντώνης Σαμαράς, σαν να μην γνωρίζει ο κόσμος ότι η «Συμμαχία των πολιτών» είναι ένα καθαρά γαλάζιο ψηφοδέλτιο.  Από τη στιγμή που ο Αλέξης Τσίπρας ήρθε στην περιοχή, είναι επιβεβλημένο να έρθει και ο πρωθυπουργός και να μιλήσει ανοιχτά για τα προβλήματα της περιοχής.

Στο στρατόπεδο Καρυπίδη φαίνεται πως αποτέλεσε «ευλογία» η απόσυρση του χρίσματος του ΣΥΡΙΖΑ, αφού έλυσε τα χέρια στα στελέχη της δεξιάς και τους δεξιούς ψηφοφόρους να συμμετάσχουν και να επιλέξουν το συνδυασμό του, ενώ η ανεξάρτητη πολυσυλλεκτική υφή φαίνεται να κερδίζει τις εντυπώσεις, ακόμη και στις πιο δύσκολες και απρόσιτες περιοχές για τον Θόδωρο Καρυπίδη, που ο ίδιος αποτελεί το βαρύ και κύριο χαρτί του συνδυασμού.

Ο αγώνας για την Περιφέρεια δεν θα τελειώσει στις 18 Μαΐου. Στις 25 θα έχουμε Περιφερειάρχη και μάλιστα, όπως όλα δείχνουν μέσα από μια σκληρή μάχη.