Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

center

Euromedica

euromedica ygeia

ΜΑΧΗΤΙΚΑ…

Ακόμα δεν στέγνωσε το μελάνι από τα προηγούμενα σχόλια και λίγες ημέρες μετά συνταρακτικές αποκαλύψεις και καταγγελίες εκτοξεύτηκαν ένθεν και κείθεν από τους κύριους διεκδικητές του δήμου Γρεβενών.

Ο νυν δημάρχος κ. Δημοσθένης Κουπτσίδης κατήγγειλε ότι γινόταν πάρτι σε πρώην δήμους και μάλιστα αποκάλυψε ότι ο πρώην δήμος Αγίου Κοσμά είχε κάνει αναθέσεις το 100% των έργων και μάλιστα το 80% σε μια εργοληπτική επιχείρηση!!!

 

Κατήγγειλε επίσης πως κάποιοι έχουν καταδικαστεί τελεσίδικα στη δικαιοσύνη για πλαστογραφίες, για κακουργήματα και πολιτεύτηκαν στο παρελθόν με χάρη από τον πρόεδρο της δημοκρατίας!!!

“Αυτοί οι άνθρωποι τι ήθος μπορεί να δείξουν σήμερα και τι μπορούν να αλλάξουν . Κάποτε πρέπει να υπάρχουν νόμοι και κανόνες και ο νόμος λέει ότι αυτό απαγορεύεται δια παντός , δεν υπάρχει άφεση αμαρτιών για τέτοια αδικήματα. ¨Ένας που είναι  κακοποιός είναι για μια ζωή κακοποιός , αν θέλει να μονάσει , δεν μονάζει μέσα στην πολιτική , αν θέλει να μονάσει υπάρχουν χίλιοι δυο τρόποι για να μετανοήσει , όχι όμως μέσα σε αυτό το σύστημα που δημιούργησαν και θέλουν να ξαναδημιουργήσουν’’

Από την άλλη μεριά ο πρώην δήμαρχος Αγίου Κοσμά και νυν υποψήφιος σύμβουλος κ. Γ. Παπαδόπουλος αναφέρθηκε μεταξύ άλλων σε 12 μελέτες της ΑΝ.ΓΡΕ κόστους 5.000.000 ευρώ ενώ όπως ο ίδιος τόνισε 18 μελέτες του πρώην δήμου Αγίου Κοσμά στοίχισαν 600.000 ευρώ!!!

Εκείνα όμως μου μας προκάλεσαν και μας έκαναν εντύπωση ήταν πρώτον η αναφορά του κ.Παπαδόπουλου στο ποσό των 450.000 ευρώ που ξοδεύτηκε επι νομαρχίας κ. Κουπτσίδη για τουριστική προβολή του νομού.

Θα ήταν όμως προτιμότερο και θα είχε πολύ ενδιαφέρον να μας πεί ο κ. Παπαδόπουλος, τότε που ήταν ΄΄κολλητός΄΄με τον κ. Κουπτσίδη σε ποιόν πήγαν τα 450.000 ευρώ και πως κατανεμήθηκαν στα τοπικά ΜΜΕ;

Και δεύτερον επειδή αναφέρθηκε ο “Μαχητής” σε site ιδιοκτησίας του κ. Παπαδόπουλου ή συγγενικού του προσώπου(;) σχετικά με όσα διεμείφθηκαν μεταξύ Κουπτσίδη και του π. νομάρχη Δ. Ρίγγου σε συνεδρίαση του νομαρχιακού συμβουλίου 6 χρόνια πριν λέμε τα εξής στον κ. Παπαδόπουλο.

Γιατί τότε κ. Παπαδόπουλε δεν υπερασπιστήκατε τον Δ. Ρίγγο και έρχεστε τώρα προφανώς για να πλήξετε τον κ. Κουπτσίδη ανασύροντας τέτοιου είδους δημοσιεύματα χρησιμοποιώντας τον αείμνηστο πρώην νομάρχη;

Δεν ξέρω αν θεωρείτε την υποψηφιότητά σας αιχμή του δόρατος στον συνδυασμό που κατέρχεστε.

Ή αν αυτοπροσδιορίζεστε ως ο εκλεκτότερος του συνδυασμού και ο πολιορκητικός κριός έναντι του “αντιπάλου” συνδυασμού.

Νομίζω ότι με τέτοιες πρακτικές προσφέρετε τις χειρότερες των υπηρεσιών  σ’ εναν υποψήφιο δήμαρχο που μοιρολατρικά παρακολουθεί τέτοιου  είδους πρακτικές, λίγες ημέρες πριν τις εκλογές.

Αλλά λίγη σημασία έχουν όλα αυτά γιατί οι λέξεις έχουν χάσει πλέον το νόημα τους.

Οι  πολίτες όμως παρότι κάποιοι προσπαθούν να δημιουργήσουν εντυπώσεις με αυτόν τον καταιγισμό των αναφορών σε μελέτες, έργα, αναθέσεις και γενικά την όποια διαχείριση του δημοσίου χρήματος  γνωρίζουν πιστεύω τον καθένα και  βγάζουν τα συμπεράσματα.

Πόσο μάλλον όταν κάποιοι διαλαλούν την διαφάνεια και την ενότητα, αλλά οι πράξεις και οι πρακτικές τους είναι τελείως αντίθετες.

Γιατί όποιος απαιτεί συνέπεια και εντιμότητα οφείλει να είναι αυτός πρώτα συνεπής και έντιμος.

Και μια  αφρικάνικη παροιμία λέει ότι το ψέμα μπορεί να βγάζει λουλούδια αλλά δεν βγάζει καρπούς.

Πιστεύω  όμως ότι οι ψηφοφόροι θα οδηγηθούν στις κάλπες πρυτανεύντας η λογική και όχι ο θυμός  και το συναίσθημα.

 

Ε.Τσακνάκης

 

αναδημοσίευση απο την εφημερίδα ¨Μαχητής”