Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

center

Euromedica

euromedica ygeia

Αναρωτιέμαι γιατί; (του Πέτρου Μιμηλίδη)

Τον τελευταίο καιρό με πιάνουν διάφορα άτομα στο δρόμο ή ακόμα και σε επαγγελματικούς χώρους για να μιλήσουμε, και με προβληματίζουν ιδιαίτερα με τη στάση τους, με τον τρόπο που σκέφτονται, με τον τρόπο που εκφράζονται. Με κάνουν να αναρωτιέμαι! Αυτά είναι τα Γρεβενά στα οποία μεγάλωσα; Αυτοί είναι τα τότε παιδιά με τα οποία έπαιζα στις πλατείες και στις αλάνες; Αυτοί είναι οι συνάδελφοι ελεύθεροι επαγγελματίες….

που βιώνουν μαζί με όλους τους Γρεβενιώτες τα ίδια προβλήματα της οικονομικής κρίσης;

Μα πως είναι δυνατόν, άτομα με τα οποία μεγαλώσαμε στην ίδια πόλη, παίξαμε στις ίδιες αλάνες, είχαμε τους ίδιους δασκάλους, διασκεδάσαμε με τις ίδιες παρέες να σκέφτονται με αυτό τον τρόπο; Πως είναι δυνατόν να μην αντιλαμβάνονται την πραγματικότητα και να γίνονται φερέφωνα αχάριστων ευεργετημένων και παράλληλα ανήθικων και χωρίς όραμα και στόχους ατόμων; Γιατί όλα αυτά; Γιατί αυτή η λύσσα, το μίσος και η κακία στις εκφράσεις που χρησιμοποιούν; 

Άτομα τα οποία λανθασμένα πίστευα ότι είχαν κάποιο επίπεδο κυρίως ψυχικό, πέφτουν στα μάτια μου. Συμπεριφέρονται σαν τις κακές πεθερές ή τις κακές κουτσομπόλες της γειτονιάς που βλέπαμε στις παλιές ελληνικές ταινίες. Ακούω δήθεν πολιτικό λόγο και επιχειρηματολογίες, που δεν είναι τίποτα άλλο από κατηγορίες. Δεν ακούω από κανένα τους για όραμα, στόχους, τακτικές ή προτάσεις στο πως μπορούμε να κάνουμε καλύτερα τα Γρεβενά μας. Δεν ακούω από κανένα τους για το έργο το οποίο έγινε μέχρι τώρα από τα άτομα τα οποία εμείς εκλέξαμε με την ψήφο μας για να μας εκπροσωπήσουν. Τα Γρεβενά μας στα οποία γεννηθήκαμε, μεγαλώσαμε, ωριμάσαμε, δραστηριοποιούμαστε επαγγελματικά, ζούμε με τις οικογένειές μας και πιστεύω οι περισσότεροι από εμάς θέλουμε να δούμε και τη βιολογική μας συνέχεια (τα παιδιά μας) να ζούνε, έχουν ανάγκη από νέα άτομα με επίπεδο, νέες ιδέες, αλλά και από έμπειρα άτομα τα οποία γνωρίζουν και μπορούν να μεταλαμπαδεύσουν τις γνώσεις τους και την εμπειρία τους. Τα Γρεβενά έχουν ανάγκη από Γρεβενιώτες που έχουν ψυχή, ηθική, ανοιχτά μάτια στις τυχόν ευκαιρίες που παρουσιάζονται, και που είναι ερωτευμένοι με τα Γρεβενά.

Προσπαθώ να μη ρίξω το επίπεδό μου, να μη γίνω άλλος ένας λυσσασμένος που χωρίς αποδείξεις και στοιχεία απλά θα κατηγορώ και θα σπέρνω λάσπη και μίσος. Προσπαθώ να μείνω ΑΝΘΡΩΠΟΣ. Πολύ δύσκολο όμως όταν κάποιοι ρίχνουν το επίπεδο για μικροπολιτικά συμφέροντα και για προσωπικές έμμεσες και άμεσες βλέψεις.

Χωρίς λύσσα και χωρίς μίσος, αλλά με λογική, επίπεδο, ανοιχτό νου και πνευματικό ορίζοντα, θέτω τα παρακάτω ερωτήματα δίνοντας ως απάντηση και τη δική μου άποψη:

  • Τι σημαίνει πολιτική συζήτηση;

Σίγουρα διάλογος με προτεραιότητα το όραμα και τους στόχους, το έργο και τα ανταποδοτικά στοιχεία που κάθε δημόσια επένδυση φέρνει ή έφερε στους Γρεβενιώτες, και όχι μονομερείς κατηγορίες που προσπαθούν να κατευθύνουν την κοινή γνώμη σε διαφορετικά σημεία από τα παραπάνω. Στο κάτω κάτω πρέπει σε κάθε ερώτηση που θέτουμε για κάποιο τρίτο πρόσωπο, να είμαστε σε θέση να απαντήσουμε όταν η ερώτηση αντιστραφεί και σε εμάς.

  • Τι σημαίνει όραμα για τον τόπο μας;

Σίγουρα δε σημαίνει να διοριστούν στο δημόσιο άνω του 50% των Γρεβενιωτών. Σίγουρα δε σημαίνει προσωπικά οφέλη αλλά κοινά οφέλη για όλους τους Γρεβενιώτες. Σημαίνει σχέδιο οργανωμένο που στόχο έχει την αναβάθμιση του βιοτικού επιπέδου όλου του κοινωνικού συνόλου. Σημαίνει αγώνας χωρίς να βάζουμε μπροστά το εγώ αλλά το εμείς. Σημαίνει ανάπτυξη με νόμιμες διαδικασίες. Σημαίνει αξιοκρατικά και θετικά αποτελέσματα για όλους, και όχι για τους λίγους.

  • Ποια είναι η απόδειξη και τα σωστά κριτήρια που πρέπει να λάβουμε υπόψη μας στο ποιος μπορεί να παλέψει με θετικό αποτέλεσμα για όλους μας;

Σίγουρα το έργο που έχει να παρουσιάσει. Τι έχει δώσει στα Γρεβενά και τους Γρεβενιώτες μέχρι σήμερα, τι έχει δρομολογημένο να προσφέρει στην κοινωνία μας, και τι επιπλέον θέλει και μπορεί να προσφέρει. Σημαντικό στοιχείο που πρέπει να λάβουμε υπόψη μας είναι το κοινό καλό και όχι το προσωπικό όφελος (π.χ. διορισμός στενών οικογενειακών προσώπων).

  • Ποια άτομα θεωρούνται ότι έχουν βαρύτητα και σοβαρότητα στις τοποθετήσεις τους και θα πρέπει να λάβουμε σοβαρά υπόψη μας την άποψή τους;

Σίγουρααυτά τα άτομα θα πρέπει να είναι ηθικά, άτομα που έχουν παρουσιάσει έργο, άτομα που δεν ελέγχονται από τη δικαιοσύνη για την εντιμότητά τους και την ηθική τους.

  • Γιατί οι κάποιοι υποψήφιοι δεν δέχονται μία ανοιχτή συζήτηση με το Γρεβενιώτικο λαό, παρουσία όλων των συνυποψηφίων τους;

Μήπως οι προεκλογικές τους τοποθετήσεις και θέσεις είναι λόγια του αέρα; Μήπως φοβούνται να απαντήσουν στα ερωτήματα που οι ίδιοι θέτουν για άλλους στα τραπέζια των καφενείων ή φοβούνται μήπως αντιστραφούν οι κατηγορίες στο πρόσωπό τους; Μήπως δεν έχουν τις αποδείξεις ότι μπορούν να προσφέρουν για το κοινό καλό; Μήπως θέλουν να εξυπηρετήσουν προσωπικά τους συμφέροντα και έχουν προσωπικές βλέψεις που δε θέλουν να δημοσιοποιηθούν; Μήπως απλά φοβούνται κάποιους πιο άξιους συνυποψηφίους τους και θεωρούν ασφαλέστερο τον ανταρτοπόλεμο από την κατά μέτωπο αντιπαράθεση με μάρτυρες όλους τους Γρεβενιώτες;

Αφού απαντηθούν τα παραπάνω ερωτήματα από τον καθένα μας ξεχωριστά, ας σκεφτούμε όλοι μας τις απαντήσεις μας και ας κρίνουμε ορθολογικά. Η οικονομική κρίση δεν αφήνει περιθώρια λάθος επιλογών. Η ανεργία πρέπει να ελαχιστοποιηθεί. Οι νέοι μας πρέπει να μπορούν να μείνουν στην πόλη μας. Η ψήφος μας κρίνει το μέλλον όλων μας. Τα Γρεβενά ανήκουν σε όλους τους Γρεβενιώτες.

 

 

 

Με εκτίμηση

Πέτρος Μιμηλίδης

Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος,

με το συνδυασμό ‘ΜΑΖΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ’

του υποψήφιου Δημάρχου ΔΗΜΟΣΘΕΝΗ ΚΟΥΠΤΣΙΔΗ

( site: petrosmimilidis.gr )