Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

center

Euromedica

euromedica ygeia

Τι είναι και γιατί θέλουμε να ιδρύσουμε το Συμβούλιο Πολιτών στα Γρεβενά;

Για εμάς που ζούμε στα Γρεβενά είναι αναγκαιότητα…

Προφανώς, με 5 υποψηφίους δημάρχους και ένα σωρό αντιδημάρχους όλοι οι συμπολίτες μας έρχονται σε πολύ δύσκολη θέση. Προφανώς σκέφτονται πως θα είναι η ζωή τους και η καθημερινότητα τους την επόμενη μέρα αν επιλέξουν φανερά να υποστηρίξουν τον ένα ή τον άλλο συνδυασμό. Το ζήσαμε αυτό όσοι δεν ανήκαμε στο φιλικό και υποστηρικτικό περιβάλλον της απερχόμενης Δημοτικής Αρχής όλη την προηγούμενη πενταετία.

Αυτοί και κέρδισαν και θύμωσαν!!! Για τις καινοτομίες που υιοθετήθηκαν στην περιοχή μας, δε μπορώ να πω πολλά…

Αυτός ο “πάγος” όμως λειτούργησε θετικά τόσο για εμένα προσωπικά όσο και για το συνδυασμό “Μαζί Συνεχίζουμε” του Δημοσθένη Κουπτσίδη.

Έπειτα από καταγραφή ιδεών και επαναπροσδιορισμό των στόχων μας, γεννήθηκε η ιδέα του Συμβουλίου των Πολιτών. Αποτελεί άμεση προσωπική προτεραιότητα και δέσμευση, η δημιουργία του Συμβουλίου των Πολιτών, ένα άτυπο επικουρικό συμβούλιο στο Δημοτικό Συμβούλιο, διακριτό από αυτό όμως.

Ο Δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου θα δέχονται κάθε δύο (2) μήνες σε καθορισμένες ημερομηνίες, τους πολίτες οι οποίοι θα φέρνουν τα μικρά αιτήματά τους (πχ καμένη λάμπα στο σημείο τάδε, δυσκολία πρόσβασης εκεί, πρόβλημα με το οδόστρωμα στο σημείο χ, αποκατάσταση βλάβης ψ κλπ).

Ενώπιος ενωπίω ουσιαστικά με τους υπευθύνους για τη λύση των προβλημάτων καθημερινότητας!

Έτσι θα μπορεί ο κάθε πολίτης, ανεξαρτήτου ιδεολογικού χώρου και ιδιότητας, να προσέρχεται στο Συμβούλιο Πολιτών και να αναφέρει ό,τι τον απασχολεί, ενώ στην επόμενη συνεδρίαση θα αιτιολογείται ενώπιον όλων από το Δημοτικό Συμβούλιο για ποιο λόγο δεν αποκαταστάθηκαν όσα αναφέρθηκαν στην προηγούμενη συνεδρίαση.

Με αυτή την άμεση διαδικασία:
 η πληροφορία θα φτάνει αυτούσια σε όλους τους Δημοτικούς Συμβούλους,
 τα θέματα καθημερινότητας θα έχουν άμεση επίλυση,
 ο προγραμματισμός θα γίνεται καλύτερα και
 το κόστος επίλυσης του προβλήματος μικρότερο.

Ενισχυτικό σε αυτή τη δράση θα αποτελέσει η δράση fix-Grevena, που αφορά σε ηλεκτρονική εφαρμογή καταγραφής προβλημάτων αλλά και η τηλεφωνική γραμμή έκτακτης ανάγκης σε άμεση σύνδεση με την αρμόδια υπηρεσία.

Επιπλέον, προχωρούμε στην ίδρυση του θεσμού των επιμελητών γειτονιάς, οι οποίοι θα έχουν συγκεκριμένη περιοχή παρατήρησης για την καταγραφή και την παρακολούθηση επίλυσης των προβλημάτων καθημερινότητας και της επίλυσης τους.

Είναι μόνο μερικά από τα όσα σχεδιάζουμε για την επόμενη μέρα με το Συνδυασμό “Μαζί Συνεχίζουμε” του Δημοσθένη Κουπτσίδη, γιατί και ξέρουμε και μπορούμε να κάνουμε τα πράγματα να συμβαίνουν!

Αλλαγή σελίδας, αλλαγή νοοτροπίας.
Μπορούμε να τα καταφέρουμε.

Με αγάπη για τα Γρεβενά

Μαρία Γεωργίτση
Υποψήφια δημοτική σύμβουλος

georgitsi anim