Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

center

Euromedica

euromedica ygeia

ΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΑΚΥΒΕΥΜΑ ΤΩΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΏΝ ΕΚΛΟΓΏΝ ΣΤΑ ΓΡΕΒΕΝΑ

Οι Εκλογές στις 26 Μαΐου 2019 είναι σημαντικές, διότι η επόμενη τετραετία είναι κρίσιμη. Είναι κρίσιμη για το Μέλλον μας , με βάση τον σχεδιασμό που πρέπει να υλοποιήσουμε, ως κοινωνία και οικονομία.

ΠΡΕΠΕΙ να αποφασίσουμε αν θέλουμε να πάμε μπροστά και να πρωτοπορήσουμε ως Δήμος, να γίνουμε ανταγωνιστικοί, ή εάν θέλουμε να μείνουμε στάσιμοι, βουλιάζοντας στην μεμψιμοιρία, χάνοντας ευκαιρίες και μένοντας στην απάθεια και στην απραξία.

Ο Δήμος Γρεβενών την τετραετία που μας πέρασε σημείωσε χαμηλές επιδόσεις σε ένταξη έργων , σε προγράμματα ΕΣΠΑ δημοσίου αλλά και Ιδιωτικού Τομέα.

Το Διακύβευμα των Αυτοδιοικητικών εκλογών είναι ένα :Ποιος Συνδυασμός έχει την εμπειρία, την γνώση και την εξειδίκευση να αποπερατώσει το πρόγραμμά του και με ποιο τρόπο. Εμείς ως ομάδα έχουμε όλα τα παραπάνω , διότι διαθέτουμε ικανούς συμβούλους. Διαθέτουμε συνεργάτες ικανούς να διεκδικήσουν και να φέρουν για τα Γρεβενά πόρους από το ΕΣΠΑ, έτσι ώστε να ενταχθούν μελέτες και έργα σε αυτό . Το ΕΣΠΑ εμπεριέχει σειρά χαρακτηριστικών υψηλών απαιτήσεων. Είναι άκρως ανταγωνιστικό και έχει πολύ σύνθετες τεχνικές, καθώς επίσης και επιστημονικές και διοικητικές απαιτήσεις .

Επομένως τίποτα δεν έρχεται στην τύχη!!! Αντιθέτως τα πάντα απαιτούν σχεδιασμό, προγραμματισμό , στόχευση και ωριμότητα των έργων , για θετική τελεσφόρηση.   Πρέπει να αξιοποιηθούν όλα τα προγράμματα του ΕΣΠΑ, που αποτελούν μέσο χρηματοδότησης, για έργα και προγράμματα ολοκλήρωσης και δημιουργίας υποδομών, προστασίας του περιβάλλοντος, ενίσχυσης της επιχειρηματικής καινοτομίας, ανάπτυξης του αγροτικού τομέα και πάνω απ΄ όλα δημιουργίας θέσεων εργασίας και απασχόλησης των νέων.

Ο κάθε Δήμος μπορεί να διεκδικήσει προγράμματα όπως :

Η ομάδα μας διαθέτει όλα τα μέσα και τους Διαύλους επικοινωνίας, την όρεξη και το πάθος ώστε να τα αξιοποιήσουμε στο μέγιστο δυνατό, για να καρπωθούμε όλους τους πόρους του ΕΣΠΑ , έτσι ώστε να χρηματοδοτηθούν μια σειρά από έργα όπως πάρκα αναψυχής, πιστοποιημένες παιδικές χαρές, ανακατασκευή σχολικών μονάδων με εξοπλισμό, αθλητικές εγκαταστάσεις, ποδηλατοδρόμους, αστικές συγκοινωνίες, κοινωνικές δομές τρίτης ηλικίας και ΑΜΕΑ, πολιτιστικές δράσεις, τουριστικές επενδύσεις, θρησκευτικές δράσεις και ανακατασκευή Εκκλησιών, σχεδιασμός οικονομικών ζωνών και βιομηχανικών πάρκων και Ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Η δικαιολογία ότι υπάρχει κρίση και ότι δεν υπάρχουν οικονομικοί πόροι , δεν μας αντιπροσωπεύει. Δεν εμμένουμε στην μίζερη αυτή λογική και δεν θα το κάνουμε πράξη. Η ζωή έχει τις δυσκολίες, αλλά κοιτάμε μόνο μπροστά , εκμεταλλευόμενοι τις ευκαιρίες που υπάρχουν προς όφελος των πολιτών του Δήμου Γρεβενών.

Επομένως το Συμπέρασμα είναι ότι μόνο μέσα από την διεκδίκηση πόρων από το ΕΣΠΑ μπορούν να χρηματοδοτηθούν έργα για το Δήμο είτε απευθείας είτε μέσω των Επιχειρήσεων του Δήμου.

Με αγάπη και μεράκι ας συνεισφέρουμε όλοι στον εκ νέου σχεδιασμό ανάπτυξης της πόλης μας , των χωριών και των οικισμών που επιλέξαμε να μεγαλώσουμε τα παιδιά μας, στον Δήμο που επιλέξαμε να δραστηριοποιηθούμε επαγγελματικά, ώστε να έχουμε τα μέγιστα οφέλη στην καθημερινότητα μας, στα Γρεβενά μας, που κάποτε ήταν ένας από τους καλύτερους τουριστικούς προορισμούς!!!!Πρέπει και πάλι τα Γρεβενά να πρωτοστατήσουν ,να γίνουμε και πάλι ένα εργοτάξιο έργων και οικονομικής ανάπτυξης .

Με Εκτίμηση

Ταμπούκας Αδάμος

Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Γρεβενών

Δείτε ακόμα